Demòcrates decideix si trenca ja amb el PDECat i Unió a Barcelona

Els democristians independentistes comparteixen ara grup amb els ex-convergents i els democristians, però tenen intenció de concórrer sols als comicis del 2019 | El procés serà "obert a la ciutadania", si així ho decideixen els votants durant el procés, que arrencarà en els propers mesos

Redacció
21 de març del 2017
Actualitzat a la 13:39h

Roda de premsa de Demòcrates del 6 de març del 2017 Foto: Demòcrates de Catalunya


"Estàs d'acord que Demòcrates de Barcelona iniciï el seu projecte propi al consistori de la ciutat tot convocant, dintre d'uns mesos, unes primàries obertes a la ciutadania per escollir una candidatura que permeti construir un lideratge de ciutat alternatiu a l'actual?". Aquesta és la pregunta que llança la formació democristiana independentista als seus voluntaris -així s'anomenen els afiliats- per tal decidir què fer a les eleccions municipals de l'any 2019 a la capital catalana. Demòcrates, que actualment té un regidor al consistori, destaca que el grup municipal de CiU -ara anomenat grup Demòcrata- no ha servit per "trobar suficients punts en comú com per plantejar un camí conjunt".

La formació que lidera Antoni Castellà, sorgida dels independentistes d'Unió, destaca que "des de la no supeditació a cap força política i la plena independència del projecte" podran formular una resposta "transversal". La consulta també serveix per decidir si es trenca ja amb el PDECat i Unió, i es tancarà aquest divendres.

Aquest anunci arriba uns dies després que el consell nacional del PDECat hagi aprovat el reglament de primàries a Barcelona, que preveu que s'hi puguin presentar independents. Una de les opcions que hi ha damunt la taula és que Joana Ortega, ex-dirigent d'Unió, es presenti al procés intern.