El candidat del sector crític del PP valencià denuncia joc brut i abandona les primàries

José Luis Bayo ataca Isabel Bonig com a continuista i demanda el partit per vulneració de drets fonamentals

13 de març del 2017
Actualitzat a les 19:20h

José Luis Bayo, cap del sector crític del PP valencià. Foto: Europa Press


Els congressos del Partit Popular no estan sent tan plàcids com esperava la direcció de Génova. Aquesta tarda, els militants del Partit Popular del País Valencià han de votar en primàries el seu nou líder. Isabel Bonig, l’actual presidenta, es presenta per revalidar la seva posició i ho farà sense rival, després que José Luis Bayo, cap de la plataforma crítica Iniciativa Regeneració, hagi denunciat avui mateix que es retira de la cursa pel joc brut de l’aparell del partit.

Bayo va presentar fa uns dies una demanda per vulneració de drets fonamentals i va demanar mesures cautelars perquè se suspengués la votació d’avui. El jutge no ha acceptat les mesures cautelars perquè Des de la direcció del PP valencià s’han esgrimit els 50.000 euros que ha costat llogar el Palau de Congressos per fer la votació. Però la demanda continua endavant.

José Luis Bayo ha explicat a NacióDigital que “vaig recorrer a la justícia perquè se m’ha negat l’accés al cens de militants. Se m’ha negat disposar d’un espai a la seu del partit. No han contestat cap de les cartes que he enviat al comitè organitzador del congrés”. Bayo denuncia que “València és l’única comunitat en què els candidats alternatius a la direcció no hem tingut cap espai en el web del partit”.

El líder d’Iniciativa Regeneració afirma que “el PP valencià necessita d’una renovació profunda i Bonig és el simple i pur continuisme respecte de la direcció anterior, esquitxada pels escàndols i que va obtenir uns resultats pèssims. El vell aparell s’està retroalimentant”. També assenyala que és estrany que si la formació té 150.000 militants, com assegura, només hi hagi 7.000 inscrits en la votació d’avui”.