Mas vincula el reconeixement internacional de l'estat català a tenir un exèrcit propi

L'ex-president assegura que Catalunya necessitaria unes forces armades "lleugeres" i insisteix que es tracta d'una opinió "personal" | Destaca que el país es troba en una situació geogràfica "sensible" i on hi ha tensions en matèria de seguretat

Artur Mas, aquest dijous a l'Hospitalet
Artur Mas, aquest dijous a l'Hospitalet | ACN
09 de març del 2017
Actualitzat a les 20:25h
Artur Mas ha assegurat aquest dijous al vespre en un acte a L'Hospitalet de Llobregat organitzat per Òmnium Cultural que el reconeixement de la independència de Catalunya a nivell internacional tindrà a veure amb el fet que el nou estat tingui -o no- exèrcit propi. "Hi ha països molt rellevants que no ens reconeixeran si no tenim un model definit de defensa", ha destacat l'ex-president de la Generalitat, que ha insistit que es tracta d'una "opinió personal" que està al marge del que defensa el partit que presideix, el PDECat.

El dirigent nacionalista ha assegurat que Catalunya necessitaria unes forces armades "lleugeres" i "flexibles", adequades al tamany del país. En tot cas, però, ha manifestat que caldria tenir-les degut a la situació geoestratègica del territori, en un moment en què existeixen "tensions" en matèria de seguretat.

Pel que fa al referèndum, Mas ha considerat que "tot el que sigui per sota del 50% de participació no seria legítim", però ha reclamat no posar-hi límits perquè això posaria "fàcil" al bloc del "no" guanyar-lo per la via del boicot.