El Govern no veu en perill els pressupostos i referma davant la CUP el compromís pel referèndum

La consellera de la Presidència troba "irrenunciable" la votació i assegura que el Consell de Garanties Estautàries "no obsta" la seva celebració | Preveu aprovar els comptes "el més aviat possible" a l'espera que Oriol Junqueras negociï amb els anticapitalistes durant aquesta setmana

Puigdemont i Munté, abans de la reunió del consell executiu
Puigdemont i Munté, abans de la reunió del consell executiu | Govern
07 de març del 2017
Actualitzat a les 14:27h
La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha situat aquest dimarts el referèndum com un "compromís irrenunciable" del Govern davant del debat obert entre Junts pel Sí i la CUP per reformular la disposició addicional 31 dels comptes. Aquesta disposició, tombada pel Consell de Garanties Estatutàries (CGE), és la que parla de fer un referèndum durant aquest any i els anticapitalistes no volen tocar-ne ni una coma.

Malgrat això, Munté considera que els pressupostos no corren perill i ha destacat que el dictamen del CGE "no obsta" la celebració de la votació. "Existeix un acord amb la CUP pels comptes, i estic convençuda que trobarem la manera més eficaç", ha destacat la consellera. Les converses amb la CUP aniran a càrrec del vicepresident Oriol Junqueras a l'espera de trobar un "desllorigador efiçac i segur".

"El que seria greu seria que ens desviéssim de l'objectiu, i això no és així", ha destacat la dirigent nacionalista, que malgrat que els dictàmens del CGE són exclusivament consultius -per tant no d'obligat compliment- ha volgut deixar clar que s'estudiarà amb detall. El text del Consell avala el referèndum en un altre "escenari normatiu".