Les «noves» tecnologies a què ens hem d'anar acostumant

Robots humanoides i drons comparteixen espai al pavelló NEXTech del Mobile World Congress | Les anomenades "tecnologies emergents" que es poden veure al congrés no són noves, però són l'aposta de l'organització per a properes edicions

Els drons estan molt presents al pavelló NEXTech del Mobile World Congress
Els drons estan molt presents al pavelló NEXTech del Mobile World Congress | José M. Gutiérrez
Redacció
01 de març del 2017
Actualitzat el 25 de març a les 7:43h
El pavelló NEXTech del Mobile World Congress mostra algunes propostes que l'organització destaca com el la "tecnologia de la propera generació". 

En aquest espai s'hi poden trobar productes i serveis que encara no han arribat de forma massiva al mercat o encara han de madurar, compartint l'espai amb propostes més consolidades com els drons o els robots.

Així, hi podem veure un gran estand de DJI, un dels fabricants líders de drons, compartint espai amb els robots Aelos o Pepper, que tot i haver estat presents en edicions anteriors, encara s'enfronten a un mercat que veu aquest tipus de màquines humanoides amb certa recança.
 

Pepper, un robot humanoide al pavelló NEXTech del Mobile World Congress Foto: José M. Gutiérrez


Però més enllà dels estands que criden l'atenció hi trobem també solucions que inclouen les gairebé imprescindibles ulleres de realitat virtual i augmentada, a més de càmeres esfèriques que poden emetre en directe, solucions de domòtica experimentals, eines de la Internet de les coses i programari de seguretat informàtica.

I entre totes aquestes propostes, espais on diversos governs com el català, el turc o el mexicà hi acullen empreses del país amb propostes innovadores en l'aplicació de totes aquestes tecnologies: realització de mapes i gravacions de vídeo amb drons, instal·lacions i seguiments de sensors de forma remota o productes de salut digital.

Tota una sèrie de demostracions del què l'organització creu que podria popularitzar-se en un futur no gaire llunyà precisament perquè ja ens resulta familiar a hores d'ara.