ERC defensa que es desvinculi el cas 3% del procés sobiranista

Alfred Bosch lamenta el judici contra Homs pel 9-N i revindica que les urnes "es portin a la gent i no a judici"

27 de febrer del 2017
Actualitzat a la 13:10h

El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch Foto: @Esquerra_ERC


El cas 3% no s'ha de barrejar amb el procés sobiranista. Així ho ha defensat el líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, després que aquest cap de setmana l'ex-president Artur Mas hagi vinculat les operacions policials contra el presumpte finançament irregular de CDC amb l'impuls del procés sobiranista que està fent el partit. "No s'ha de judicialitzar la política ni polititzar la justícia. Als tribunals allò que és dels tribunals i a la política allò que és de la política. Hem de saber treballar bé en tots els camps", ha defensat el regidor.

De fet, preguntat per si confia en les afirmacions de Mas en què assegura que no hi ha hagut un finançament de CDC que hagi d'estar sota sospita, Bosch ha respost que ell creu "en els tribunals". Ha insistit que cal lluitar contra la corrupció i "posar llum" en casos com el del 3%. Això sí, respectant, ha dit, la presumpció d'innocència. "Si es demostra que s'ha actuat malament, que la justícia actuï", ha sentenciat.  

ERC passa "a l'acció"

Sobre el judici que afronta l'ex-conseller Francesc Homs al Tribunal Suprem per la celebració del 9-N, Bosch ha denunciat que es tracta d'un judici "per posar les urnes" i que, per tant, es tracta d'una situació "antidemocràtica". El dirigent republicà considera "equivocada" l'actuació tant del govern espanyol com de la fiscalia. "No hem de portar les urnes a judici sinó portar les urnes a la gent", ha defensat. 

Bosch ha deixat clar que ERC passarà a partir d'ara "a l'acció" per aconseguir la celebració del referèndum i ha recordat que el pròxim dissabte celebrarà un acte "multitudinari" del partit per avançar cap a la construcció de la república catalana.