Ros defensa la presència de militars a la Fira de Formació de Lleida «perquè donen feina»

L'alcalde es mostra confiat que l'exèrcit estarà present al certamen del mes d'abril

25 de febrer del 2017
Actualitzat a les 9:05h
Imatge de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros
Imatge de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros | ACN
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha defensat aquest divendres la presència dels militars a la Fira de Formació que es farà a la ciutat a l'abril ja que considera que "donen feina als joves". Ros ha respost d'aquesta manera una pregunta formulada per la regidora del PP, Dolors López, que volia saber si el director de la Fira de Lleida, Oriol Oró, havia rebut la petició per part de la directora general de joventut de la Generalitat, Marta Vilalta.

El paer ha assentit i s'ha mostrat segur que l'exèrcit estarà present al certamen tal i com ha fet en els darrers anys. Segons Ros, la de l'exèrcit és una oferta formativa més, homologada per la FP, i s'ha mostrat convençut que tornaran a ser presents al Saló el proper mes d'abril, si així ho desitgen.

La carta, que va ser enviada per Vilalta al director de Fira de Lleida, Oriol Oró, a finals del mes de gener, apel·la a la moció 55/XI aprovada pel Parlament el 21 de juliol de 2016 'Catalunya Desmilitaritzada' on entre d'altres, s'insta a evitar la presència de l'exèrcit als centres educatius i formatius així com en espais educatius i promocionals, com ara el Saló de l'Ensenyament, el Saló de la Infància de Barcelona o la Expo Jove de Girona.