Coscubiela contradiu Nuet i no considera ideològica la querella de la Fiscalia

"És una querella política", ha insistit el líder d'EUiA just després que el portaveu de Catalunya Sí que es Pot hagi dit que la querella no fa distincions per "raons ideològiques"

Joan Coscubiela, aquest dijous, a la junta de portaveus
Joan Coscubiela, aquest dijous, a la junta de portaveus | ACN
23 de febrer del 2017
Actualitzat a les 19:55h
"Aquesta és una querella política. Darrere estan l'Estat i el PP". Així de clar ha parlat el membre de la mesa i diputat de Catalunya Sí que es Pot, Joan Josep Nuet, després de conèixer que, finalment, ell no ha estat inclòs en la querella que ha presentat la Fiscalia contra Carme Forcadell i tres membres més de la mesa per haver permès que es votessin les resolucions del referèndum. Nuet ho ha dit, però, just després que el seu company de grup i portaveu, Joan Coscubiela, hagi negat rotundament que la Fiscalia hagi fet distincions "per raons ideològiques". 

Segons Nuet, els populars busquen aconseguir a través de "la utilització del poder judicial" allò que no han aconseguit amb els vots. Coscubiela, en canvi, ha argumentat que la "diferenciació" que fa la Fiscalia querellant-se contra quatre membres de la mesa i deixant fora Nuet malgrat que va fer el mateix tràmit "no són per raons ideològiques".

Això sí, els dos dirigents de Catalunya Sí que es Pot sí han tancat files a l'hora de defensar que en cap cas la querella de la Fiscalia aconseguirà "dividir" els partidaris del dret a decidir. "El sobiranisme necessita unitat. No ens mirem de reüll, ens hem de mirar a la cara i caminar junts", ha proclamat Nuet. Coscubiela ha mostrat "satisfacció" per la declaració conjunta aprovada, a proposta de Catalunya Sí que es Pot, amb Junts pel Sí i la CUP.