La CUP demanarà formar part de la mesa del Parlament

La diputada Anna Gabriel assegura que el seu grup vol responsabilitzar-se també del "combat democràtic" que viu Catalunya

Anna Gabriel, amb Roger Torrent, a la junta de portaveus
Anna Gabriel, amb Roger Torrent, a la junta de portaveus | ACN
23 de febrer del 2017
Actualitzat a les 20:16h
Després que la Fiscalia hagi interposat una nova querella contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i tres membres de la mesa, la CUP ha anunciat que farà una petició per formar part de l'òrgan rector col·legiat de la cambra. Ho farà, ha explicat la diputada Anna Gabriel, per responsabilitzar-se també del "combat democràtic" que viu Catalunya enfront l'estat espanyol. 

"Si la Fiscalia vol apuntar a la mesa, a nosaltres també ens hi pot trobar", ha dit la dirigent anticapitalista. La CUP, de fet, va rebutjar formar part de la mesa al principi de la legislatura però ara sí està disposada a formar-ne part per donar suport a Junts pel Sí perquè el Parlament continuï desenvolupant la seva tasca encara que això impliqui conseqüències judicials.

Per la seva banda, el diputat de la CUP Benet Salellas ha denunciat la "perspectiva ideològica evident" que s'observa en la querella: imputa uns membres de la mesa en concret i no altres "pel fet de ser independentistes". Salellas ha considerat que el que hi ha és un "dret penal d'autor que correspon a règims autoritaris" i ha afegit que l'estat espanyol "no és democràtic". El diputat ha apuntat la "greu situació" que viu la Fiscalia i ha criticat la "utilització partidista" que se'n fa d'aquesta des de la política espanyola.

El cupaire ha alertat que s'està entrant en una "espiral de criminalització" de la vida política a Catalunya i ha dit que davant d'això s'ha de demostrar "rebuig clar i contundent". A més, ha volgut deixar clar que aquesta actuació de la Fiscalia no els "atemoreix". "No deixarem de fer i de complir el mandat democràtic per més querelles i fiscalies que vulguin interposar-se", ha declarat.