Sabadell concedirà la Medalla del Mèrit Ciutadà a Muriel Casals el 6 d'abril

El ple aprovarà aquest dijous la concessió

Muriel Casals, en un dels primers actes de Junts pel Sí
Muriel Casals, en un dels primers actes de Junts pel Sí | Adrià Costa
22 de febrer del 2017
Actualitzat a les 15:16h
L'Ajuntament de Sabadell preveu atorgar la Medalla del Mèrit Ciutadà a títol pòstum a Muriel Casals i Couturier el proper 6 d'abril coincidint amb el 72 aniversari del seu naixement. La proposta es portarà al ple d’aquest dijous, 23 de febrer. Un cop s'aprovi, s’obrirà un període de 15 dies perquè totes les entitats i persones a títol individual que ho vulguin puguin presentar la seva adhesió.

"El reconeixement no és a la figura política, si no a la figura ciutadana de Muriel Casals, a tot el que ens ha aportat, era una persona amb un vincle extraordinari amb la nostra ciutat", destaca l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez. La idea del govern local passa per celebrar l'acte el dia del seu aniversari, tot i que encara s'han d'acabar de perfilar detalls d'acord amb la família.

Muriel Casals i Couturier va néixer a Avinyó, filla de Lluís Casals, advocat sabadellenc i soldat republicà exiliat. Al 1945 la família Casals Couturier va tornar de l’exili i es va establir a Sabadell, on Muriel Casals va passar la infància i la joventut.

La ciutat de Sabadell va celebrar un acte d'homenatge a Casals el mes de febrer de 2016, pocs dies després de la seva mort.