Els ingressos de Cellnex Telecom pugen un 15% i arriben als 707 milions

La companyia de telecomunicacions reforça el seu lideratge a Europa i és present a l'estat espanyol, França, Itàlia, Holanda i el Regne Unit

La roda de premsa de Cellnex Telecom, aquest divendres
La roda de premsa de Cellnex Telecom, aquest divendres | Pep Martí
17 de febrer del 2017
Actualitzat a les 12:06h
Cellnex Telecom, la primera operadora independent en infraestructura de comunicacions inalàmbriques d’Europa, ha presentat avui els resultats de l’any 2016. Els ingressos de la companyia han crescut en un 15%, arribant fins als 707 milions d’euros. L’ebitda (l’indicador que mostra els beneficis bruts abans d’interessos, impostos i amortitzacions) creix un 23%, arribant als 290 milions. Els resultats estan clarament per damunt de les estimacions previstes, que se situaven entre el 15 i el 20%. El resultat net comparable va situar-se en els 40 milions d’euros, un 38% d’increment, enfront els 29 milions del 2015.    

El conseller delegat, Tobías Martínez, ha subratllat “la consistència d’uns resultats després de vint mesos de la sortida de Cellnex a borsa i que han permès  complir cada trimestre amb el compromís que vam assumir”. Tot seguit, ha detallat alguns dels índexs assolits. Cellnex ha executat quatre operacions de compres de societats, integrant actius i equips humans, i ha ampliat la seva presència de dos a cinc països, consolidant el lideratge a Europa.

El 55% dels ingressos de la companyia (un total de 385 milions d’euros) prové del negoci d’infraestructures i els serveis de telecomunicacions. Les xarxes de radiodifusió suposen el 33% i la resta, el 12%, prové de la prestació de serveis de xarxa.

Un 36% dels ingressos fora del mercat espanyol

Tobías Martínez ha destacat també el creixement interanual del 4% en el nombre d’equips desplegats en els emplaçaments operats per la companyia. Una dada a destacar és que el 36% dels ingressos i un 33% de l’ebitda es generen actualment fora del mercat espanyol. És un canvi significatiu, ja que el 2014 el 95% de l’ebitda es generava a l’estat espanyol. En aquests moments, Itàlia és el segon mercat amb 239 milions d’ingressos.
 
Perspectives de creixement

El sector viu un moment de gran dinamisme. La companyia acaba de tancar un acord amb Bouygues Telecom per ampliar en 3.000 la cartera d’emplaçaments a França amb un projecte d’inversió de 854 milions d’euros. A això cal afegir l’aliança estratègica amb JCDecaux a Itàlia i l’Estat espanyol per desplegar millor els sistemes distribuïts d’antenes.

Cellnex –ha destacat Martínez- té una cartera total de 18.000 emplaçaments i és present a l’Estat espanyol, Itàlia, França, el Regne Unit i Holanda. Cotitza a la borsa i pertany a l’Ibex35 i a EuroStoxx 600. Les seves activitats es classifiquen en infraestructures per a telefonia mòbil, xarxes de difusió audiovisual i serveis de xarxes d’emergència i seguretat.  

De cara al 2017, la companyia vol assolir un creixement del flux de caixa lliure recorrent que superi el 10% i un ebitda entre els 330 i els 340 milions. Martínez ha volgut subratllar la solidesa i planificació en el creixement: “Som selectius en els projectes que engeguem i a vegades no volem anar més enllà si no veiem que un projecte tingui les característiques de retorn que busquem”.
 

Roda de premsa de Cellnex Telecom, aquest divendres. Foto: Pep Martí