Pascal reivindica el PDECat com a «punt de trobada» del sobiranisme enfront de l'amenaça «populista»

La coordinadora general del PDECat defensa que el partit estarà preparat a la primavera per afrontar els nous reptes electorals i crida la formació a no convertir el relleu de Puigdemont en una "guerra de noms"

Marta Pascal, aquest dimecres als esmorzars del Nueva Economia Fórum
Marta Pascal, aquest dimecres als esmorzars del Nueva Economia Fórum | ACN
15 de febrer del 2017
Actualitzat a les 10:42h
La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, s'ha estrenat aquest dimecres als esmorzars del Nueva Economía Fórum, davant de bona part dels membres del Govern i de la cúpula del seu partit. Pascal, cara visible de la formació des de la refundació de CDC, ha fet una defensa aferrissada de la capacitat del PDECat per ocupar el centre polític -sense renunciar als valors "convergents"- i ha presentat les noves sigles com l'eina més útil per "convèncer els indecisos" sobre la conveniència de disposar d'un estat propi. La dirigent nacionalista ha reivindicat el partit com a "punt de trobada de tots els sobiranistes", un partit de "plaça major". "Som un projecte inclusiu i mai ens cansarem d’argumentar", ha subratllat.

Pascal, que diu no renegar de "l'obra dels governs del president Pujol" i ha recordat que el nou partit suma 13.000 nous associats, ha defensat que el PDECat ha d'aspirar a "abastar la centralitat política sense complexos" per convertir-se en un "partit permeable amb aportacions ideològiques plurals". Per això, s'ha mostrat oberta a confegir un cos ideològic de "centre ampli" que begui del món "liberal, socialdemòcrata i cristianodemòcrata". La coordinadora general del PDECat ha contraposat el "reformisme rigorós" de la nova formació amb l'auge dels populismes, també a Catalunya i l'Estat. "Volem aixecar la bandera del rigor i de la reforma", ha expressat, per advertir dels perills del "populisme fàcil que ve tant de la dreta com de l’esquerra.

Pascal ha deixat entreveure que la fórmula de Junts pel Sí ja està esgotada -"som conscients que vindran nous temps", ha afirmat- i ha assegurat que el PDECat estarà preparat per afrontar els nous reptes electorals després de la primavera, quan hagi enllestit el debat ideològic. La dirigent nacionalista ha recordat que CDC ha sabut "mirar-se al mirall" i determinar "el que es va fer malament". "La millor tradició convergent ha quedat dipositada en el PDECAT", ha reblat.

El relleu de Puigdemont

Pascal també ha fet referència a la necessitat que té el PDECat de trobar un candidat a la presidència de la Generalitat després que Carles Puigdemont hagi confirmat la seva renúncia a un segon mandat. La coordinadora general ha expressat que es "preocuparia" si el partit "es dediqués a una guerra de noms". "Això voldria dir que el nostre missatge a la societat és de vella política en majúscules", ha reblat. "Estem convençuts dels lideratges que podem aportar", ha explicat Pascal.

A l'hotel Palace de Barcelona han escoltat Pascal diversos consellers del Govern -com Jordi Baiget, Josep Rull, Jordi Jané, Santi Vila i Meritxell Ruiz -, ex-consellers -com Felip Puig i Germà Gordó-, noms propis de l'univers convergent -com David Madí- i bona part de la cúpula del partit, encapçalada per l'ex-president de la Generalitat Artur Mas.