​Barcelona reclama poder sancionar casos com la xerrada que pregona la castedat entre els homosexuals

L'Ajuntament demana a la Generalitat més competències per multar les discriminacions, aprofitant la tramitació en el Parlament de la llei d'igualtat de tracte

La regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, en una imatge d'arxiu
La regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, en una imatge d'arxiu | ACN
Redacció
14 de febrer del 2017
Actualitzat a les 14:28h
La regidora de Feminismes i LGTBI de Barcelona, Laura Pérez, ha demanat aquest dimarts a la Generalitat donar més competències al consistori per sancionar les vulneracions de la llei d'igualtat de tracte i no discriminació, actualment en tràmit al Parlament.

El consistori defensa que la Carta Municipal empara la seva potestat per sancionar delictes d'odi, i vol poder intervenir així davant de casos com la xerrada organitzada el diumenge passat per l'Arquebisbat de Barcelona a càrrec de l'escriptor Philippe Ariño, un catòlic homosexual que pregona la castedat.

Pérez ha declarat als mitjans que el govern municipal està arribant "als límits de les seves competències" seguint la Llei 11/2014 contra la LGTBIfòbia, i ha lamentat que, amb aquesta llei, el consistori no pot tramitar els casos de vulneració i sancionar.

La regidora ha qualificat d'"oportunitat clau" la llei d'igualtat de tracte i no discriminació –que està tramitant el Parlament i que ampliarà la Llei 11/2014 a més discriminacions més enllà de la LGTBI- perquè pot donar a Barcelona capacitat sancionadora.

També ha assegurat que l'Ajuntament té recursos i capacitat per tenir aquesta potestat sancionadora, a través de l'Oficina per a la No Discriminació, de la Carta Municipal i de la Guàrdia Urbana, que permeten al consistori actuar directament i no dependre d'altres investigacions.
Arxivat a