El Govern crea un nou registre de «lobbies» que també serà vàlid per als ajuntaments

El registre de grups d'interès de nova creació servirà per als organismes públics i pretén complir amb la llei de transparència | A Catalunya hi ha més de 2.000 entitats del sector públic amb deure de registrar la seva relació amb els lobis des del juliol del 2015

Reunió del Govern
Reunió del Govern | ACN
14 de febrer del 2017
Actualitzat a les 16:12h
El Govern ha aprovat aquest dimarts un decret llei per transformar el registre de grups d'interès de l'administració de la Generalitat en un de nou que serà vàlid per a totes les institucions, ajuntaments i altres organismes públics obligats a tenir-ne un d'acord amb el que estableix la llei de transparència. En conjunt, ja sumen més de 2.000 ens que, a partir d'ara, podran utilitzar el nou registre de lobbies "per complir amb el marc legal sense haver de crear el seu propi registre", segons ha explicat el conseller de Justícia, Carles Mundó.

Des del juliol del 2015, tot els ens locals tenien el deure de crear un registre propi, però a hores d'ara "no n'hi ha pràcticament cap" que l'hagi desenvolupat. A banda dels ajuntaments, entre les organitzacions que fins ara estaven obligades a tenir un registre propi de grups d'interès, hi ha diverses institucions, corporacions de dret públic, consells comarcals, diputacions, consorcis i universitats públiques, incloent-hi totes les entitats integrants del sector públic a Catalunya.

La unificació de totes les dades, segons el Govern, permetrà facilitar-ne la consulta. La informació sobre la relació d'un lobby amb els organismes públics de Catalunya es podrà obtenir a través d'una única font.