Una exposició amb carrets de la compra al Fossar de les Moreres genera controvèrsia

La mostra, dissenyada per estudiants de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Autònoma, ha situat una quinzena de carros plens de totxos al voltant d'aquest punt emblemàtic de la Guerra de Successió

L'exposició s'emmarca en el cicle d'activitats culturals de la festa major d'hivern de Barcelona
L'exposició s'emmarca en el cicle d'activitats culturals de la festa major d'hivern de Barcelona | @BorrasBatalla
Redacció
11 de febrer del 2017
Actualitzat a les 16:04h

Una exposició situada en un dels punts emblemàtics de la Guerra de Successió a Barcelona torna a generar polèmica i està provocant que l'alcaldessa, Ada Colau, rebi fortes crítiques a les xarxes per part d'alguns perfils independentistes. Aquest cap de setmana el Fossar de les Moreres, on estarien enterrats algunes de les víctimes del setge borbònic del 1714 a Barcelona, acull una mostra elaborada per estudiants de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

Una quinzena de carrets de la compra plens de totxos forma l'obra, que ha estat batejada com a Foc de llar i que envolta el peveter amb la flama que crema en record dels barcelonins morts en la Guerra de Successió.

Aquesta proposta cultural, que segons els seus creadors simbolitza el caliu d'una llar de foc, s'emmarca en el Festival Llum BCN que l'Ajuntament de Barcelona ha preparat per commemorar la festa major d'hivern de la ciutat. De fet, la iniciativa aquest any també incorpora el Born Centre de Cultura i Memòria, on es va fer fa uns mesos l'exposició sobre el franquisme i el paisatge urbà, com a un espai més on també se celebraran algunes de les activitats programades en el marc del festival.  

Desenes d'usuaris ja han expressat el seu descontentament per l'emplaçament escollit per ubicar-hi la mostra. El col·lectiu Moltes Mercès ha anunciat una mobilització al Fossar de les Moreres quan falti un minut per un quart de sis (una hora simbòlica perquè rememora l'any 1714) per manifestar el seu rebuig a la instal·lació d'aquesta exposició en aquest espai.
 
Arxivat a