Foment i la Cecot segellen la pau

La patronal que dirigeix Joquim Gay de Montellà i l'organització empresarial terrassenca d'Antoni Abad acorden posar fi a l'enfrontament entre totes dues

06 de febrer del 2017
Actualitzat a les 20:20h

Antoni Abad, en un esmorzar Foto: @patronalcecot


Foment del Treball, l'organització de la patronal catalana que presideix Joaquim Gay de Montellà, i l'empresariat vallenc Cecot, liderat per Antoni Abad, han segellat avui la pau després de setmanes de forta tensió entre les dues entitats. L'entesa no ha estat fàcil, ja que s'arrossegaven llargues desconfiances. Aquest vespre, la directiva de Foment ha donat per acabat el conflicte i la Cecot ha signat negre sobre blanc l'exigència de Foment de vigilar no ultrapassar l'actuació de la seva demarcació.

La crisi entre totes dues organitzacions estava molt enverinat. El desembre, Foment i Cecot es van donar una treva nadalenca i van acordar crear un comitè d'homes bons format per diversos membres de les dues entitats que posessin fil a l'agulla per evitar una trencadissa. En el si de Foment va generar malestar que la Cecot eixamplés el seu radi d'acció més enllà del territori estricte del Vallès. Avui, la Cecot s'ha compromès a evitar confusions de competències en el territori.

Diverses concepcions sobre el paper de l'empresariat han separat Cecot i Foment. Des de Terrassa alguns directius han expressat crítiques sobre la cúpula de Foment i la seva concepció suposadament més tradicional de la patronal. També s'han evidenciat diferències que han fregat el terreny polític, entre una Cecot que s'ha manifestat públicament a favor del dret a decidir i un Foment més hostil al procés.

"Tothom ha fet la seva feina", ha assegurat avui un directiu empresarial. En la diplomàcia tranquil·la d'aquests dies, hi han tingut un paper determinant els dos homes forts de l'organització de Foment i de la Cecot, els secretaris generals de totes dues entitats, Joan Pujol, poderós braç dret de Gay de Montellà, i David Garrofé, dirigent de la patronal terrassenca i diuen que també el seu ideòleg.