Güçlü Kalafat serà el nou cònsol d'Erdogan a Barcelona

El diplomàtic substituirà el febrer Emir Salim Yüksel, que ha estat un fidel transmissor dels missatges emesos des d'Ankara

23 de gener del 2017
Actualitzat a les 17:50h
A mitjan febrer, el cònsol general de Turquia a Barcelona, Emir Salim Yüksel, tornarà a Ankara. Segons ha pogut saber NacióDigital, el nou cònsol serà Güçlü Kalafat, diplomàtic de carrera que ha estat destinat anteriorment a Frankfurt i a Viena, entre d’altres llocs. Kalafat ha representat el ministre d’Afers Exteriors del seu país en reunions del Procés de Cooperació del Sud i l’Est d’Europa (SEECP).

En l’assemblea de les Nacions Unides celebrada a Nova York el desembre passat, en què havia assistit el president turc Recep Tayyip Erdogan, Güçlü Kalafat va formar part de la delegació del ministeri d’Exteriors. Això ja és un indici de la rellevància de Kalafat dins de la maquinària diplomàtica turca.

Barcelona és una destinació sensible per la diplomàcia turca, molt preocupada per la posició de l’opinió pública europea davant la situació que viu Turquia. El fins ara cònsol a Barcelona havia estat al capdavant de l’oficina encarregada de negociar amb la UE i en el departament d’Orient Mitjà.

Yüksel ha estat fidel al guió establert per Ankara per explicar la posició del govern de Recep Tayyip Erdogan, en un període de trasbals intern a Turquia després del cop d’estat frustrat del juliol passat. No es preveuen canvis al consolat en aquest sentit. Erdogan ha encarrilat el camí cap a un projecte de reforma constitucional de signe presidencialista i el paper de les legacions turques és considerat essencial a l’hora de vehicular els missatges emesos des d’Ankara.