«El sopar» i «El retrovisor», memòria i pas del temps a TV3

«A TV3 els dijous a la nit i durant unes setmanes, el temps serà protagonista. El pas del temps, millor dit»

TV3 va estrenar aquest dijous «El sopar»
TV3 va estrenar aquest dijous «El sopar» | TV3
20 de gener del 2017
Actualitzat a les 10:48h
A TV3 els dijous a la nit i durant unes setmanes, el temps serà protagonista. El pas del temps, millor dit. Ahir van tenir una doble estrena, El sopar i El retrovisor. Al primer, un grup de persones es reuneixen a sopar convidats per Roger de Gràcia i conversen sobre un tema. El primer ha sigut tenir fills i properament vindran tenir èxit, tenir amor... La idea troncal és fer balanç de les experiències viscudes per cadascun, comprovar fins a quin punt han sigut compartides, detectar maneres divergents de veure el món, entendre, en fi, que el temps va passant per a tothom i que és bonic parar-nos a reflexionar una mica sobre el que anem fent a la vida.

A TV3 els dijous a la nit i durant unes setmanes, el temps serà protagonista. El pas del temps, millor dit

La segona estrena, El retrovisor, és una temeritat absoluta per part de la pública catalana. Un programa sobre el passat retratat de manera tan explícita? Home! On anirem a parar? Amb la mala premsa que té la nostàlgia avui en dia i no se us acudeix res més que fer-nos recordar el tipp-ex, la màquina d’escriure, les gomes per saltar a l’hora del pati, la Game Boy i Bola de drac? Aviso als responsables del programa que hauran d’escoltar agres retrets per part dels absurds talibans de la memòria esborrada, els refractaris dels records, els més llestos de la classe que consideren que això és cosa de romàntics arnats.


A mi El retrovisor em sembla que promet molt, que des de la senzillesa i la naturalitat esprem la memòria col·lectiva i de pas treu partit al valuosíssim fons d’armari de Televisió de Catalunya. Desempolsegar imatges d’arxiu i fer-ho amb bon criteri i afany divulgatiu i també lúdic sempre serà una bona idea. Fa pinta que serà d’aquells programes que em vindrà de gust veure cada setmana.

I diria que també El sopar farà de bon visitar. És un format atractiu, que s’ha passat mesos al calaix de TVC esperant que algú decidís donar-li el vist i plau. De fet, per un dels capítols de No serà fàcil ja van fer un assaig, una espècie de pilot. I em va deixar molt bon sabor de boca.
 
Arxivat a