La Guàrdia Urbana deté un home acusat de cremar una desena de contenidors a Barcelona

El piròman, de 37 anys, va actuar als districtes de l’Eixample, Gràcia i Horta-Guinardó

Redacció
18 de gener del 2017
Actualitzat a les 10:28h
La Guàrdia Urbana de Barcelona va detenir el passat 12 de gener un home de 37 anys com a presumpte autor dels incendis en nou contenidors en cinc ubicacions diferents dels districtes de l’Eixample, Gràcia i Horta-Guinardó, segons ha informat avui el cos. La detenció es va produir després de la crema en contenidors a les cruïlles de Pi i Margall amb Secretari Coloma, travessera de Gràcia amb Nàpols i travessera de Gràcia amb Sicília i els agents detectessin coincidències amb anteriors incendis investigats. Per aquest motiu, es van mobilitzar diferents patrulles per vigilar de manera estratègica punts ja establerts en aquesta investigació. Els incendis s’haurien produït entre l’1 de desembre i el 7 de gener d’aquest any.

Amb les dades recollides, la Guàrdia Urbana va elaborar un informe de seguiment que ha estat cabdal per la detenció del presumpte piròman.

La distribució estratègica dels agents pel territori, basada en l’informe, i la ràpida intervenció dels agents del cos de policia barceloní va facilitar la detecció d’un individu furgant a l’interior d’un contenidor que poc després va començar a cremar a la cruïlla de Sardenya amb Pare Claret.

El presumpte piròman, de 37 anys, va ser detingut quan intentava cremar un altre contenidor de brossa en una altre cruïlla. L’home es va posar a disposició de la Unitat d’Investigació de la Guàrdia Urbana i lliurat a disposició judicial posteriorment.
Arxivat a