Dues regidores de la CUP a Barcelona, a judici acusades d'agredir un guàrdia urbà

El jutjat d'instrucció número 16 de la capital catalana fixa la vista contra María José Lecha i Maria Rovira per un delicte lleu de lesions el 31 de gener a les 10 de matí | Un sindicat del cos policial local va presentar diverses denúncies després de l'enfrontament entre manifestants el dia del judici contra Josep Garganté

11 de gener del 2017
Actualitzat el 18 de gener a les 11:20h

Els regidors de la CUP de Barcelona, Josep Garganté, María José Lecha i Maria Rovira. Foto: Adrià Costa


Les regidores de la CUP a Barcelona, María José Lecha i Maria Rovira, hauran d'anar a judici arran d'un denúncia per agressions, insults i amenaces presentada per un agent de la Guàrdia Urbana després de l'enfrontament entre manifestants a les portes de la Ciutat de la Justícia el passat 1 de desembre abans del judici a Josep Garganté, també regidor d'aquest partit. El jutjat d'instrucció número 16 de la capital catalana ha fixat la vista per un delicte lleu de lesions el 31 de gener a les 10 de matí.

Tot i això, el denunciant, secretari d'Organització del Csif de l'Ajuntament de Barcelona i guardia urbà, Eugenio Zambrano, ha explicat a NacióDigital que el seu sindicat ha presentat un recurs contra la decisió judicial. "Jo vaig presentar una denúncia per un delicte d'atemptat, i el jutge, de moment, només contempla un delicte lleu de lesions", recorda. El recurs presentat per tal que el jutge tingui en compte aquest delicte més greu s'hauria de resoldre la setmana que ve i si no estima la petició del Csif, Zambrano ja apunta que recorreran en apel·lació a l'Audiència de Barcelona.

En total, sis delegats del sindicat de la Guàrdia Urbana Csif van presentar denúncies per agressions, insults i amenaces contra les regidores i altres simpatitzants presents en el lloc i el dia dels fets. Segons va informar el sindicat en un comunicat, les regidores van emetre insults, desqualificacions i amenaces contra els manifestants convocats pels sindicats policials per demanar la dimissió de Garganté. En relació a aquestes altres denúncies, Zambrano ha assegurat que el sindicat també ha demanat que s'acumulin en una sola causa.
 

Protestants del sindicat de la Guàrdia Urbana demanant la dimissió de Josep Garganté el dia del judici. Foto: Isaac Meler


En la seva denúncia, Zambrano assegurava haver patit contusions a la tíbia i en un costat. L'agent també afirma que les regidores el van insultar i amenaçar dient-li "portaveu de merda de la Guàrdia Urbana", "policia de merda", "torturador" i "ja te n'assabentaràs", i li van clavar puntades de peu a les cames, abdomen i costelles.

Per la seva banda, la CUP de Barcelona va anunciar el mateix dia del judici que el partit emprendria accions legals contra l'agent que va gravar la conversa entre Garganté i el metge que el dia del judici va retirar la denúncia per coaccions. Els anticapitalistes veien indicis de delicte en el fet de "gravar una conversa entre un regidor i un metge mentre s'està amagat en box d'urgències tapat per una cortina, i difondre-la", segons va explicar el lletrat de la formació política, Eduardo Cáliz. Per ara, però, la CUP no ha anunciat que hagi fet cap pas en aquest sentit.

Arxivat a