Multes de fins a 5.700 euros per als qui no compleixin la nova llei contra la discriminació

El Govern aprova el projecte d'una normativa que vol fer efectiu el dret a la igualtat de tracte, que crea un òrgan independent que vetllarà pels daminificats | L'executiu, que defensa la "tolerància zero" en aquest àmbit, preveu treballar en coordinació amb la Fiscalia, les institucions i els organismes públics

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, en la roda de premsa posterior al consell executiu
La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, en la roda de premsa posterior al consell executiu | ACN
10 de gener del 2017
Actualitzat a la 13:56h
El Govern ha aprovat aquest dimarts el projecte de llei per fer efectiu el dret a la igualtat de tracte i a la no discriminació de les persones, segons ha informat la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies després de la reunió setmanal del consell executiu. La iniciativa comprèn aspectes relacionats amb la religió, les conviccions, la capacitat, la discapacitat, l'edat, l'origen racial o ètnic, el sexe o l'orientació sexual i qualsevol altra condició social o personal.

El projecte, que entrarà per la via d'urgència al Parlament, inclou la creació d'un òrgan independent que serà l'encarregat de vetllar per les víctimes i per determinar el règim de sancions. Aquestes sancions poden ser lleus, greus o molt greus, i poden arribar fins als 5.700 euros. El càlcul de les multes es fa en funció de l'indicador de renda de suficiència de Catalunya, que per al 2015 era de 570 euros mensuals. La sanció màxima és de deu mesos, segons la llei presentada aquest dimarts.

L'òrgan independent encarregat de regular les multes podrà iniciar d'ofici o a instàncies de tercers sobre discriminació "fora de les que tinguin caràcter penal". El Govern preveu treballar amb la Fiscalia per coordinar-se en aspectes relacionats amb la discriminació.