Liberals autonomistes i liberals sobiranistes, cara a cara a l'Ateneu

Roger Montañola i Guillem Laporta (Moviment Lliures) i Enric Vila i Martí Jiménez (Catalans Lliures) debatran el 9 de gener

28 de desembre del 2016
Actualitzat a les 16:00h

Fernández Teixidó i Roger Montañola en l'acte de presentació de Moviment Lliures Foto: Moviment Lliures


El liberalisme català dóna per molt. El procés català, amb la seva capacitat per generar debat, ha dividit els qui es reclamen de la ideologia liberal, i ja tenim liberals independentistes i autonomistes. El proper 9 de gener, l’Ateneu Barcelonès acollirà un cara a cara entre membres del Moviment Lliures i del Col·lectiu de Catalans Lliures.

Per la plataforma que impulsa l’exconseller Antoni Fernández Teixidó, intervindran l’exdirigent d’UDC Roger Montañola i Guillem Laporta, i pels sobiranistes de Catalans Lliures, l’escriptor Enric Vila i Martí Jiménez, membre del grup Students for Liberty, un dels fòrums fundadors de la plataforma liberal. Pau Miserachs moderarà el debat, que promet ser intens. Perquè ja se sap que a vegades no hi ha res que divideixi tant com algunes proximitats.  

El Col·lectiu de Catalans Lliures, que es va presentar el setembre passat, ja s’ha convertit en associació. El 22 de desembre passat van celebrar un sopar que va aplegar més de cinquanta persones i va ser el tret de sortida cap a la captació de socis. En aquests moments, ja són un centenar. En el sopar hi va intervenir l’eurodiputat Ramon Tremosa, que va parlar sobre la situació actual a la UE.  

Per la seva banda, els qui van seguir Fernández Teixidó -antic dirigent de Convergència Democràtica- en l'operació per constituir el Moviment Lliures ja estan preparant el terreny per convertir el projecte en un partit polític de centre amb un objectiu molt clar: fer-se amb els vots de l'antic elector convergent, aquest objecte de desig que molts busquen amb afany però que ningú sap ben bé on està ara mateix.
 

Presentació del col·lectiu Catalans Lliures Foto: Catalans Lliures