El PSC toca fons a Sabadell després que dos regidors estripin el carnet

Lluís Monge i Carles Bosch passaran a ser regidors no adscrits a partir del ple d'aquest dijous | La decisió deixa amb tan sols tres regidors els socialistes

20 de desembre del 2016
Actualitzat el 21 de desembre a les 7:21h
Josep Ayuso, amb Carles Bosch i Lluís Monge
Josep Ayuso, amb Carles Bosch i Lluís Monge | PSC
Lluís Monge i Carles Bosch han decidit fer un pas endavant i estripar el carnet del PSC. Això suposa que a partir del ple d'aquest dijous passaran a ser regidors no adscrits a l'Ajuntament de Sabadell, deixant els socilaistes amb només tres representants al ple. La idea que tenen es seguir fent oposició de manera conjunta, els dos regidors, allunyats de les sigles que els han acompanyat en els darrers anys.

La decisió l'han pres, asseguren fonts properes, cansats de la deriva que el PSC ha tingut a nivell local i nacional. A nivell local consideren que no s'ha fet la feina que calia com oposició, venint sobretot de governar durant 16 anys, en executius en els quals tots dos hi van formar part, primer de la mà de Manuel Bustos i després de Joan Carles Sánchez. A escala catalana, la posició adoptada per la formació entorn al debat sobiranista tampoc no els fa sentir còmodes.

Per tot plegat, els dos regidors han decidit estripar el carnet del partit però mantenir l'acta de regidor. Això no només comporta la creació d'un nou espai al ple municipal, també afebleix encara més la presència i el pes del PSC al ple, on actualment són la força amb més representants.

Ara passaran de 5 a 3 regidors, concretament Josep Ayuso, Anna Carrasco i Cristian Sánchez. Una gran diferència tenint en compte que en el mandat anterior els socilaistes comptaven amb 14 regidors al consistori, convertint-se ara en la cinquena força al ple quan va ser el partit més votat a les eleccions de 2015.

Entrada de rebot, sortida rebotats

Monge va concórrer a les llistes d'Ayuso com a número 7, i va assumir la responsabilitat de regidor al març, un cop Manel Giménez va renunciar a seguir amb el seu rol al grup municipal socilaista. Bosch, pel seu cantó, anava de número 6, i va entrar com a regidor davant la renúncia inicial de la número 2 d'Ayuso, Carme Folch, a entrar a l'Ajuntament com a regidora.

Els dos regidors explicaran aquest dimecres a la tarda les raons que els han dut a sortir del partit i els arguments pels quals han decidit mantenir l'acta de regidor a l'oposició.