El Govern descarta apujar el nivell d'alerta per terrorisme després de l'atemptat a Berlín

Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, acompanyats de tot el Govern, lideren un minut de silenci per homenatjar les dotze persones que han perdut la vida en l'atemptat a la capital alemanya | Membres de l'equip municipal de Barcelona també assisteixen al minut de silenci

El Govern i membres de l'executiu municipal de Barcelona, a la Plaça Sant Jaume
El Govern i membres de l'executiu municipal de Barcelona, a la Plaça Sant Jaume | ND
20 de desembre del 2016
Actualitzat a la 13:34h
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident Oriol Junqueras han liderat aquest dimarts al migdia un minut de silenci a la Plaça Sant Jaume de Barcelona en homenatge a les dotze persones que han perdut la vida en l'atemptat produït ahir a Berlín. Segons ha confirmat la cancellera Angela Merkel, el conductor d'un camió va atropellar deliberadament els assistents a un mercat nadalenc de la capital alemanya.

El Govern, segons ha explicat la consellera de la Presidència, Neus Munté, ha descartat apujar el nivell d'alerta per terrorisme després dels fets de Berlín. Munté ha recordat que l'alerta ja està a nivell quatre des dels atemptats a París de l'any passat, que van mantenir l'executiu en tensió durant tot el Nadal de l'any passat.

A Puigdemont i Junqueras els han acompanyat tots els membres del Govern i també dirigents de l'equip municipal de l'ajuntament de Barcelona, entre els quals no hi figurava l'alcaldessa Ada Colau. Aquest tipus d'actes són habituals cada vegada que es produeix algun atemptat a Europa. Davant del Parlament també hi ha hagut una concentració liderada per la presidenta de la cambra, Carme Forcadell.

La reunió del Govern d'aquesta setmana ha estat més curta del que és habitual perquè a les tres de la tarda arrenca el debat a la totalitat dels pressupostos de la Generalitat per al 2017. El tràmit dels comptes rebrà el suport de la CUP, que decidirà el 28 de gener en un consell polític si els aprova definitivament.