Un asterisc amb quatre barres acompanyades de «Partit Demòcrata»: el PDECat ja té logotip

La formació s'identifica amb el color blau en la nova imatge de la formació, que culmina l'etapa fundacional després del congrés del mes de juliol

Acte de presentació del logo del PDECat
Acte de presentació del logo del PDECat | PDECat
17 de desembre del 2016
Actualitzat a les 17:03h
El Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat) ja té logotip definitiu. Es tracta d'un asterisc de color blanc sobre fons blau amb les paraules "Partit Demòcrata" i les sigles PDECat just a sota. Marta Pascal, coordinadora general de la formació, ha assenyalat que es tracta d'una "nova etapa" marcada per la "centralitat" que es vol representar. "No hi ha manual per fer un nou partit", ha remarcat.
 
L'encarregat de presentar l'acte ha estat Marc Castells, alcalde d'Igualada i responsable de projectes de l'executiva del PDECat. "Estem emocionats i amb molta expectativa, perquè ningú coneix què passarà", ha dit en relació al logotip presentat aquest dissabte al matí. Lluís Soler, responsable de comunicació de la direcció, ha assegurat que l'assumpte del nom ha anat amb retard "per culpa de les instàncies espanyoles".

Un puzzle en construcció

"Avui tanquem la part d'un cicle", ha assenyalar Soler, que ha indicat que el PDECat ha d'agafar "les idees de les bases" i que té "talent" a l'hora de projectar coneixements i habilitats. Al concurs s'hi van presentar 156 propostes, i un jurat tècnic va fer la primera criba. L'executiva nacional, amb l'ajuda d'Artur Mas (avui absent), Neus Munté i Carles Puigdemont, va fer la tria definitiva. "El logotip evoca punt de trobada, punt de confluència, seriositat. No som un bluf transitori, sinó un projecte de futur", ha ressaltat el responsable de comunicació del partit i alcalde de Deltebre.

Castells ha confiat que el logotip tingui "un milió d'impactes" en només 15 minuts. Ha estat l'encarregat d'anar cridant els participants a col·locar 90 peces en un puzzle. Ho han fet els membres de totes les sectorials -ara anomenats àmbits-, de totes les territorials i dirigents de l'executiva del partit.