Jocs de taula, circ i cançons, entre les cinc propostes del cap de setmana

El Dau Festival , Verdaguer i el musical d'Obeses, circ per a tots els públics a Olot, la Fireta de Gironella, i el "Càntut" de Sanjosex i Carles Belda a Manlleu

Un grup d'amics vestits com al «Far West», al Dau Barcelona 2015
Un grup d'amics vestits com al «Far West», al Dau Barcelona 2015 | ACN
16 de desembre del 2016
Actualitzat el 17 de desembre a les 8:47h
Catalunya s'omple cada cap de setmana d'un ventall molt divers d'activitats culturals i d'entreteniment. D'entre tota l'oferta, aquestes són les cinc propostes que us recomanem des de la redacció de NacióDigital per gaudir al màxim del temps de lleure, oci i cultura.

Dau Barcelona. Festival del joc
Barcelona. 17 i 18 de desembre

Comandat per l'incombustible Oriol Comas, Dau Barcelona arriba a la cinquena edició com una gran festa de participació i de creativitat al voltant del joc. El festival, amb l'entrada lliure, ofereix l’ampli ventall de jocs que hi ha ara mateix a l’abast a les famílies i a la comunitat de jugadors avesats. L'esdeveniment compta amb un complet programa d’activitats de jocs populars i tradicionals i amb jocs de simulació històrica, de rol i de miniatures, així com activitats dirigides als jugadors especialitzats i als autors de jocs. On? A diversos espais de Barcelona, a partir de la seu central de Fabra i Coats – Fàbrica de Creació de Barcelona, al barri de Sant Andreu, però també al Born i a moltes places de Sant Andreu.

Verdaguer. Ombres i Maduixes. El musical d'Obeses
Teatre Atlàntida de Vic. 16 i 17 de desembre

Obeses havia de fer, tard o d'hora, un musical. I això és el que passarà al Teatre Atlàntida de Vic aquest divendres i dissabte, en una connexió màgica entre Verdaguer i la creativitat explosiva d'un grup sense comparació a l'escena catalana. Verdaguer. Ombres i Maduixes, basada en proses autobiogràfiques i poemes de Verdaguer, és la producció que clou els actes de Vic, Capital de la Cultural Catalana 2016. A través d'aquestes peces, es construeix un fil argumental que acara un Verdaguer jove i terrenal (interpretat per Arnau Tordera) amb un Verdaguer vell, savi i desenganyat (Ferran Frauca). Un viatge per la paraula i la música, una muntanya russa de sensacions que no tenen temps, no són ni del segle XIX ni del XXI, com no tenen temps la paraula de Verdaguer, ni Shakespeare, ni Txékhov.

In Tarsi, circ per a tots els públics
Teatre Principal, Olot. 17 de desembre

In Tarsi, de la companyia Eia, és un espectacle reflexiu i visceral que convida a mirar el món des d'una altra perspectiva. Eia vol fer riure pensant o fer pensar tot rient. Quatre acròbates reflexionen sobre la transformació dels sentiments entre la proesa i la bogeria. Sobre l'escenari es barregen la dansa, el teatre físic i sobretot les arts del circ amb equilibris acrobàtics, un minitrampolí i una bàscula. Un espectacle de circ en continu moviment, reflexiu i visceral, i impregnat d’un humor molt tendre i amb una escenografia com un joc de Tangram gegant. In Tarsi és un espectacle programat amb motiu del Dia Internacional de les persones discapacitades.


La Fireta
Gironella, Berguedà. 17 i 18 de desembre

La Fireta –la fira per excel·lència de productes handmade i Km.0 que s'organitza cada any de forma itinerant al Berguedà– fa cinc anys i aquest cap de setmana arriba a la Torre de l'Amo. Enguany, l'esdeveniment amplia el nombre de parades i expositors, i inclou concerts, una zona gastronòmica i tallers. Enguany, la Fireta comptarà amb 21 parades vingudes de tot Catalunya, de les quals una tercera part són del Berguedà. També hi haurà una àrea de foodtrucks al pati de la Torre de l'Amo, que permetrà ambientar la zona amb una oferta gastronòmica de vermuts, dinars o sopars, i amb un nou espai de jocs cedits per la llibreria Guinó, on els pares i mares podran deixar tranquil·lament els seus fills.

Càntut, de Sanjosex i Carles Belda
Ateneu, Manlleu. 16 de desembre

El projecte Càntut. Cançons i músiques dels avis sorgeix per recollir i difondre la música popular i tradicional recordada per la gent més gran de les comarques gironines, i reivindicar així unes cançons i uns repertoris musicals lligats a la cultura catalana. El resultat és un recull de 15 cançons de tradició oral que Carles Sanjosé (Sanjosex) i l'acordionista Carles Belda han adaptat a les sonoritats actuals. Aquesta fusió del cant de tradició oral catalana amb el so contemporani s'estrena a Osona en un concert a l'Ateneu de Manlleu a les deu de la nit. Dos noms de luxe per liderar una proposta que ha estat produïda per la discogràfica Bankrobber. El concert és inclòs dins de la programació del circuit Folk.

Arxivat a