El conseller Jané treu pit de la «bona nota» que la ciutadania atorga als Mossos

Els enquestats atorguen una nota del 7,3 al cos policial català, que iguala la nota més alta des de la seva creació

El conseller Jordi Jané durant la seva compareixença en comissió
El conseller Jordi Jané durant la seva compareixença en comissió | Parlament
14 de desembre del 2016
Actualitzat a les 16:22h
Situat a l'ull de l'huracà per la CUP després de les detencions dels acusats de cremar fotos del rei, el conseller d'Interior, Jordi Jané, ha reivindicat la bona valoració que la ciutadania fa del cos de Mossos d'Esquadra. En la presentació en comissió de l'enquesta de seguretat pública de Catalunya del 2015 ha celebrat el 7,3 de mitjana que els enquestats atorga al cos policial català, una nota que iguala la màxima aconseguida just quan el cos es va crear. "Vull felicitar els Mossos i a totes les forces policials per la seva bona tasca. Insto tots els grups a ajudar a prestigiar el cos de Mossos", ha assegurat. Tot un missatge implícit a la CUP, que en els darrers dies han demanat la dimissió de Jané perquè no el consideren "compromès" amb el procés sobiranista i perquè, al seu judici, no garanteix que els Mossos siguin "lleials" a la Generalitat quan arribi el moment de celebrar el referèndum.

Jané també ha subratllat que només menys d'un 6% dels enquestats consideren que el cos de Mossos ha empitjorat mentre que més de la meitat opinen que ha millorat i garanteix la tendència a l'alça de la valoració que en fan. "És una bona notícia per a la societat de Catalunya haver aconseguit que la policia tingui un alt nivell d'acceptació de la seva bona tasca", ha insistit el conseller. Jané, però, sí s'ha aturat en un percentatge concret: el del 38,6% de persones que consideren que la visibilitat dels Mossos és "inexistent o insuficient". Per aquest motiu ha reivindicat que és necessari que l'any que ve, si s'aproven els pressupostos del 2017, hi hagi una nova promoció de 500 places de Mossos. 

L'enquesta també apunta que la ciutadania demana "més rigor de l'actuació policial" envers la gent que "fuma porros" i les "manifestacions no autortizades". En canvi, hi ha més permissivitat en relació a la situació dels immigrants sense papers. Els enquestats també reivindiquen contundència davant d'aquells que fan "sorolls molestos a la nit".