Detinguts una cuidadora i la seva parella per robar joies i prop de 5.000 euros a una anciana de 83 anys

La dona va alertar als Mossos d’Esquadra que sospitava d’alguna de les persones que tenia assignades per la llei de dependència

Redacció
03 de desembre del 2016
Actualitzat a les 12:49h
Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 29 de novembre una cuidadora de 41 anys i la seva parella, de 25, acusats de robar joies i prop de 5.000 euros a una anciana de 83 anys, al districte de Nou Barris de Barcelona. La investigació es va iniciar quan la víctima, amb mobilitat reduïda, va alertar una dotació policial ja que li havien sostret 100 euros i joies del seu domicili.

La dona va comentar als agents que sospitava d’algun dels cuidadors que tenia assignats per la llei de dependència. La situació es va agreujar quan -dos dies després- la dona es va adonar que li havien realitzat diverses extraccions de diners del seu compte corrent que ascendien a 2.320 euros, a més d’una transferència no consentida per un import de 2.500 euros. Les gestions policials van permetre identificar l’autor d’aquests moviments bancaris no autoritzats, un jove de 25 anys que havia establert feia pocs mesos una relació sentimental amb una de les cuidadores de l’anciana.

Documentació bancària d’altres persones

La policia també va poder vincular aquest home amb la venda de les joies sostretes a la víctima. Per aquests motius se’ls va arrestar i el Jutjat d’Instrucció 4 de Barcelona en funcions de Guàrdia va autoritzar una entrada i perquisició al seu domicili, on es van trobar documents que demostraven la seva autoria en els fets denunciats. A més, es va trobar documentació bancària d’altres persones que els detinguts haurien aconseguit fraudulentament, concretament dues cartes bancàries de lliurament de targetes de crèdit i un sobre amb un número PIN, motiu pel qual no es descarta que hagin realitzat més sostraccions similars.

Despeses en aparells electrònics i apostes esportives

A través de l’actuació policial, s’ha aconseguit recuperar més de 2.300 euros que un dels detinguts havien ingressat al seu compte corrent i s’està treballant per tal de recuperar-ne més dels que poguessin disposar en nous comptes corrents ara coneguts. En aquest sentit s’ha observat que en els darrers dies haurien efectuat diverses despeses en establiments d’apostes esportives i haurien adquirit aparells electrònics que han estat decomissats durant l’actuació policial.
 
Arxivat a