​El Govern delega a Barcelona la gestió del Port Olímpic per redefinir-lo

La tinent d'alcalde Janet Sanz vol "repensar el model d'oci" de la zona i vincular-la més a la ciutat aprofitant que la concessió vigent s'esgota el 2020

Redacció
02 de desembre del 2016
Actualitzat a les 14:28h

Ricard Font i Janet Sanz, després de firmar el protocol sobre el Port Olímpic. Foto: Europa Press


El secretari d'Infraestructures de la Generalitat, Ricard Font, i la tinent d'alcalde d'Urbanisme de Barcelona, Janet Sanz, han signat aquest divendres el protocol de col·laboració pel qual el Govern delega al consistori les competències de gestió del Port Olímpic, la concessió vigent del qual acaba el 2020, ha informat Europa Press.

"Ara ens falta consensuar i concretar l'assumpte perquè el 2020 tinguem la millor gestió del Port Olímpic que la ciutat, els veïns i els barris es mereixen", ha declarat als mitjans Sanz, que ha advocat per repensar el model d'oci de la zona de la infraestructura, per la qual defensa exercir un fort lideratge públic.

Amb l'acord, l'Ajuntament podrà definir el model, els usos ciutadans i els espais públics del Port Olímpic, del qual la Generalitat conserva la titularitat i manté les funcions d'inspecció i del règim sancionador, per la qual cosa, segons Font, "no significa que la Generalitat es desentengui".

Sanz ha assegurat que disposen de "temps suficient per abordar de forma coordinada amb restauradors, les activitats que es desenvolupen a la zona, els veïns i les administracions" el futur model i gestió del Port Olímpic, que ha de ser un espai de relació amb la ciutat, segons ella.

L'Ajuntament es compromet a dur a terme les obres de millora de la infraestructura per a una major integració del Port Olímpic a la ciutat i els barris de l'entorn, amb inversions vinculades a la infraestructura: "Sabem que en aquest espai han de passar urbanísticament coses diferents, per no generar problemes de seguretat o de les mateixes activitats que aquí es realitzen".

Ambdues administracions prometen crear un grup de treball en un mes per definir el calendari d'execució de les mesures previstes i la redacció d'un pla director del Port Olímpic, que establirà actuacions en la infraestructura –per millorar la seva connectivitat i accessibilitat-, d'activitats i usos, i del règim d'utilització i explotació de les instal·lacions per garantir la seva viabilitat econòmica.

El Gremi de Restauració, content a mitges

El Gremi de Restauració de Barcelona espera que el protocol entre les dues administracions desencalli el "bloqueig" que pateix el Port Olímpic i obri noves perspectives de futur quan la finalització de la concessió es troba a tocar, de manera que el director del gremi, Roger Pallarols, ho considera "una bona notícia", ha informat en un comunicat.

"Confiem que durant els propers dies s'iniciïn les negociacions amb els operadors actuals del Port que volen continuar", ha afirmat Pallarols. No obstant això, ha retret el govern de Colau que les últimes supressions anunciades de taules a terrasses de la Rambla del Poblenou, la plaça Reial i els entorns del Born arribi just abans del Nadal, i que s'hagin imposat noves multes.
Arxivat a