Catalunya farà un estudi el 2017 per provar l'efectivitat de la pastilla que evita el VIH

El conseller Toni Comín, el el marc del Dia Mundial de la Sida: “Seria irresponsable prendre decisions sense dades suficients”

Façana del Palau de la Generalitat amb el tapís del Dia Mundial contra la Sida
Façana del Palau de la Generalitat amb el tapís del Dia Mundial contra la Sida | ACN
Redacció
01 de desembre del 2016
Actualitzat a les 17:20h
Catalunya participarà, l'any vinent, en un estudi d'implantació de la profilaxi preexposició, la PrEP, per a persones en risc de contagi del VIH que n'avaluarà l'efectivitat en una mostra representativa. Amb tota probabilitat, el Ministeri de Sanitat coordinarà l'estudi amb altres comunitats autònomes com Madrid, País Basc i Andalusia.

Així ho ha explicat aquest dijous, Dia Mundial de la Sida, el conseller Toni Comín, que considera que “seria irresponsable prendre decisions sense dades suficient”, responent, les crítiques de la Plataforma Gais contra el VIH que exigeixen la implantació d'aquest medicament de manera immediata per evitar els dos contagis diaris que es registren a Catalunya.

Aquest tractament, encara no disponible

El col·lectiu d'afectats per la sida reivindica aquest dijous els seus drets en el Dia Mundial de la Lluita contra la malaltia amb una exigència molt concreta: la implementació a l'estat espanyol i Catalunya d'aquest tractament. Amb aquest tractament, aquelles persones que tenen alt risc de contraure el VIH poden reduir la seva exposició un 95% ingerint una pastilla al dia. El problema: la PrEP encara no està disponible al nostre país.
 

Un manifestant reclamant la PrEP ARA, a la plaça Sant Jaume Foto: ACN

Arxivat a