El jutge cita a declarar Forcadell el 16 de desembre per les conclusions del procés constituent

Així ho ha acordat el TSJC, que també escoltarà les explicacions d'altres membres de la mesa | José María Espejo Saavedra (C's), Joan Josep Nuet (CSQEP) i David Pérez (PSC) declararan el 19 de desembre

22 de novembre del 2016
Actualitzat el 23 de novembre a les 9:58h

Carme Forcadell compareixent al Parlament després de la resolució del TC. Foto: Adrià Costa


Ja hi ha data per la declaració de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, davant del jutge per haver permès la votació de les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent: serà el proper 16 de desembre. Així ho ha acordat aquest dimarts el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que també escoltarà tres membres més de la mesa el dia 19 de desembre.

En aquest cas seran José María Espejo-Saavedra (vicepresident de la mesa del Parlament i de Ciutadans), Joan Josep Nuet (Catalunya Sí que Es Pot) i David Pérez (PSC). Els primers en passar pels jutjats, però, seran el secretari general de la mesa del Parlament i el lletrat major del Parlament, que el dia 30 de novembre estan citats davant del TSJC.

Procés penal en marxa

La setmana passada, el TSJC va rebutjar l'escrit de defensa de Forcadell i li va fer saber que no l'estava jutjant per un "debat d'idees". "El procés penal s'inicia per una aparença de delicte de desobediència al mandat" de Tribunal Constitucional, que ja va alertar el Parlament que la comissió d'estudi del procés constituent no entrava dins la legalitat espanyola i que, per tant, no se'n podien votar les conclusions.

El text emès aquest dimarts pel tribunal -a les mans del qual també hi ha el judici pel 9-N que afecta Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega- demana a la secretaria general del Parlament que en dos dies enviï tres documents al TSJC. El primer és l'informe jurídic del 15 de desembre del 2015 -un cop suspesa la declaració rupturista del 9 de novembre de l'any passat-, la notificació de la interlocutòria del TC que avisava sobre el procés constituent, i l'ordre del dia del ple que va votar les conclusions.