Trobada sana i estàlvia la jove desapareguda dilluns a Barcelona

La noia, de 16 anys, ha estat localitzada a Sant Sebastià | Va deixar una nota als seus pares on deia que no volia causar “més problemes”

Redacció
22 de novembre del 2016
Actualitzat el 23 de novembre a les 7:44h
La Martina, amb la foto que van distribuir els Mossos d'Esquadra
La Martina, amb la foto que van distribuir els Mossos d'Esquadra
La jove de 16 anys desapareguda aquest dilluns a primera hora del matí a Barcelona, Martina Alemany, ha estat trobada aquest dimarts sana i estàlvia. La menor ha estat localitzada a Sant Sebastià, al País Basc, segons han informat els Mossos d'Esquadra a través del seu Twitter que han donat les gràcies a l'Ertzaintza per la seva ajuda. 
 L'Ertzaintza ha especificat a NacióDigital que la Martina ha estat localitzada cap a les set de la tarda en una biblioteca cèntrica de Sant Sebastià. Segons fonts de la policia basca, un particular ha trucat dient que l'havia vist a prop d'un centre comercial. Tan bon punt la família n'ha tingut coneixement, s'han dirigit cap a Euskadi per trobar-se amb la seva filla.

La noia va marxar de casa de forma voluntària, segons va revelar aquest dimarts al matí la seva mare, Ester Casas, en declaracions a TV3. Casas va explicar que s’havien trobat una nota a la bústia de casa en què la menor els deixava clar que no l’havien segrestat. “No m’han raptat, simplement he marxat. No us vull causar més problemes”, va escriure la jove en la nota, en què demanava a la seva família que estiguessin “tranquils”.

Els pares de la jove van posar els fets en coneixement dels Mossos d’Esquadra i de seguida es va activar un operatiu de recerca liderat per la policia catalana i per la Guàrdia Urbana de Barcelona. La Martina va sortir de casa a les set del matí de dilluns i des d’aleshores no se n’havia sabut res més, i ja que no es va presentar a una visita mèdica al migdia. 

La noia passa una època complicada ja que seguia un tractament per anorèxia, va explicar la seva mare. Molts alumnes, familiars i amics han demanat durant aquests dies ajuda a través de Twitter i Whatsapp on han difós fotografies seves i a través de l’etiqueta #martinaalemanycasas

El cas ha tingut un gran ressò als mitjans i a les xarxes socials i els Mossos d’Esquadra van arribar a demanar que no es difonguessin rumors i que en cas de disposar d’informació es truqués al 112. 

 
Arxivat a