El cap de la Fundació Francisco Franco: «El règim només va afusellar 23.000 persones»

Jaime Alonso Garcia defineix el dictador com una persona "molt humana i tolerant", en una entrevista a "El Mundo"

Redacció
19 de novembre del 2016
Actualitzat a les 22:39h
El vicepresident de la Fundació Franco, Jaime Alonso Garcia, ha fet una polèmica entrevista a El Mundo. En ella el president de la fundació subvencionada amb diners públics defensa que el règim franquista "només va afusellar 23.000 persones", una quantitat que considera "ridícula". Afegeix que tots els condemnats havien fet "crims horribles" i van ser jutjats per un Consell de Guerra, aquí posa per exemple a Companys. També considera que la Pena de Mort és l'única solució per problemes com el terrorisme.

"Els represaliats haurien de demanar perdó"

Sobre les campanyes per recuperar la memòria històrica considera que les víctimes "no només exageren sinó que instrumentalitzen el passat amb fins polítics" i que els condemnats "ja sabien perquè lluitaven". Per tot això considera que no només les autoritats no haurien de demanar perdó, sinó que els represaliats s'haurien de disculpar "perquè si van ser reprasaliats va ser per alguna cosa".

"La Democràcia és filla del franquisme"

Sobre el règim actual, considera que la democràcia "hauria d'agrair a Franco el què és avui", ja que la considera una filla directa del franquisme. Agraïment que també creu que hauria de fer tot el poble espanyol, a qui considera "poc madur i fàcilment manipulable" i per això s'explica que no hi hagi un personatge com Trump o Le Pen a primera fila política. Garcia ha definit la victòria del futur president americà com "el poble dient prou" i un símbol de maduresa que espera que s'estengui a Espanya on espera que s'instauri un "govern dur i d'autoritat".

"Ser espanyol és millor que ser camerunès"

Garcia també ha afirmat que "sense cap dubte" ser "espanyol és millor que ser camerunès", ja que ser espanyol és "signe d'aristocràcia, intel·lecte i respecte". Garcia considera com grans moments del "gloriós passat"  del país que fou "l'últim estat europeu a acceptar la revolució francesa i que van evangelitzar el món". Per tant es mostra a favor de prioritzar les ajudes "als de casa" i expulsar en massa els immigrants.

"Franco era una persona molt humana i tolerant"

Parlant del dictador a qui confessa que li hauria encantat tenir "l'honor de conèixer", el descriu com una persona "molt humana i tolerant" i creu que hauria acceptat els matrimonis homosexuals encara que no hauria permès que se'n digués matrimoni.
Arxivat a