Maria Badia serà la secretària d'Afers Exteriors a partir de finals d'any

Substituirà Jordi Solé, que al seu torn ocuparà el lloc d'Ernest Maragall com a eurodiputat d'ERC al Parlament Europeu | Formava part del sector catalanista del PSC i ja era directora de Relacions Exteriors a la conselleria de Raül Romeva

18 de novembre del 2016
Actualitzat a les 22:50h

Maria Badia, en una imatge d'arxiu al Parlament Europeu. Foto: ACN


Maria Badia es convertirà, a finals de desembre, en la nova secretària d'Afers Exteriors i de la Unió Europea (UE) del Govern, segons han informat a NacióDigital fonts de la conselleria d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència que lidera Raül Romeva. Badia substituirà en el càrrec Jordi Solé, que se'n va a ocupar el lloc d'Ernest Maragall com a eurodiputat d'ERC. "És un relleu que ja estava previst", asseguren fonts de la conselleria. Maragall va ser escollit eurodiputat a les eleccions comunitàries del 2014, ara fa dos anys i mig, i Solé va ser nomenat número secretari d'Afers Exteriors poc després que es constituís el Govern encapçalat per Carles Puigdemont.

Badia va ser eurodiputada del PSC durant deu anys, del 2004 al 2014, i formava part del sector catalanista del partit. "Aquesta experiència l'hem valorada com a clau per considerar-la el relleu idoni", apunten des d'Exteriors. Nascuda fa 69 anys, amb l'arribada de Romeva a l'executiu va ser nomenada directora de Relacions Exteriors de la Generalitat. Va ser companya del conseller quan els dos ocupaven un escó al Parlament Europeu.

La secretaria d'Afers Exteriors era una de les qüestions que va motivar el recurs del govern espanyol contra el decret de creació de la conselleria, perquè és d'on depenen les delegacions que la Generalitat té repartides arreu del món. El pla de la legislatura es basa en crear deu noves delegacions per tal d'explicar el procés sobiranista i facilitar la tasca de les empreses catalanes que es vulguin establir a l'estranger.