Un Foment del Treball literalment ocupat per la policia espera Felip VI

Els primers assistents a l'acte de lliurament de les medalles d'honor de la patronal mostren sorpresa per les extremes mesures de seguretat

17 de novembre del 2016
Actualitzat a les 18:42h
La seu de Foment del Treball és avui un edifici literalment ocupat per les forces de seguretat. S’espera l’arribada de Felip VI pel lliurament dels premis d’honor que atorga la patronal. “¡Esto está tomado!”, afirma un senyor gran que entra a l’edifici i que sembla que se’l coneix bé. Un conegut membre de Foment s’exclama: ”Jo no havia vist mai res igual. Sembla que entrem a una terminal d’aeroport”. L’entorn de la casa que acull la principal organització patronal catalana està encerclat per furgonetes de la policia.  

Aquest vespre, la sociologia habitual del barri ha canviat. En alguna taverna propera de la zona de la catedral, senyors vestits de recepció, amb cara de convidats, fan temps abans de l’acte. Entre els vianants hi ha curiositat. Algú pregunta a una agent dels Mossos d’Esquadra: “Fan alguna cosa?”. La policia respon: “Un acte polític”. No vol donar més detalls. Una jove veïna italiana es mostra tafanera. Un altre agent li contesta: “És una entrega de premis”. La noia no entén res. 

Dins de Foment, els serveis de seguretat de la Casa Reial han pres el control. “Per les acreditacions de premsa?”. “¿Cómo?”. Els professionals dels mitjans són desviats a un espai annex. No hi ha lloc a la sala magna on es farà l’acte, que avui s’omplirà de gom a gom.