Algú ha parlat amb Gas Natural?

«De veritat ningú s’ha plantejat que el més prudent és guardar un respectuós silenci? No ho veieu que ja és tard, tardíssim, per fer justícia?»

El succés de Reus, a Antena 3
El succés de Reus, a Antena 3
16 de novembre del 2016
Actualitzat el 17 de novembre a la 13:11h
Hem vist el seu menjador sense il·luminar, els quadres vells i torts a les parets enfosquides i, gràcies al potent focus de la càmera, també els plats bruts acumulats sobre el marbre de la cuina. És la casa de la senyora Rosa, de Reus, que dilluns va marxar a les fosques d’aquest món a les fosques. Ella ja no hi és, de fet ja feia temps que no hi era, que no comptava per ningú, però avui la coneix tothom. S’ha hagut de morir perquè algú li fes cas. La paradoxa és tan obvia que fa angúnia i tot. I si les càmeres de televisió podien entrar a casa seva i mostrar la seva misèria per què desaprofitar-ho, oi?

Tots els informatius han emès les imatges, tots sense excepció, devien provenir d’alguna agencia de notícies i ja que les tenim, doncs endavant! És ingenu interrogar-se sobre el respecte que podríem tots plegats demostrar-li a algú que ja no hi és? Conscienciació social perquè no torni a passar, diran alguns. Periodisme denúncia, afirmaran altres. Bé, sí, aquest és l’altre tema, la batussa política que se’n deriva.

Veiem les protestes davant l’Ajuntament de Reus. Veiem Pablo Iglesias cridant al Congrés: "Si no se li hagués tallat la llum la Rosa estaria viva!". Veiem el conseller Jordi Baiget pronunciant la frase "Si es demostra que són culpables...". L’Ajuntament i la Generalitat acusen Gas Natural i aquesta diu que no havia estat informada. Tothom es treu les puces de sobre. La culpa importa de veritat? A Telecinco obren l’informatiu del migdia amb la notícia i una fanfàrria ben estrident, com si fos un espectacle, i David Cantero li dóna una entonació engolada i presumptuosa, quanta buidor en les seves canes, tan experimentades i seductores. Existeix l’objecció en consciència en l’ofici de presentador d’informatius?

De veritat ningú s’ha plantejat que el més prudent és guardar un respectuós silenci? No ho veieu que ja és tard, tardíssim, per fer justícia? Si voleu fer alguna cosa útil, premeu el telèfon de Gas Natural o aneu a trucar al seu timbre i pregunteu-los a ells què en pensen i quina responsabilitat tenen. Ah no, que ja han difós un comunicat i amb això ja en tenim prou –tot just aquest dimecres al vespre han fet la primera roda de premsa-. A poder ser, immediatament després de la notícia, complementem-la amb un reportatge sobre pobresa energètica, amb quatre dades i un expert que té moltes coses a dir. M’estranya molt que cap polític hagi sortit a dir que això és culpa de no sé quin ministeri perquè no paga, perquè no fa manteniment o perquè Catalunya viu escanyada per l’Estat.

Com a traca final, Antena 3, just després de sortir del menjador brut de la Rosa, ens va traslladar fins a Madrid on hi havia polèmica perquè uns senyors havien començat a rodar una pel·lícula porno en ple carrer i sense demanar permís. Veiem les vergonyes pixelades de les actrius i els seus gestos provocatius i luxuriosos. Un deu pel responsable de l’escaleta, sí senyor!
Arxivat a