El Govern insisteix a la CUP que la legislatura culminarà amb el referèndum «si hi ha pressupostos»

La consellera de la Presidència, Neus Munté, assegura que la votació vinculant es durà a terme encara que els comptes siguin impugnats | El Govern convocarà la cimera pel referèndum abans que acabi l'any, tal com marca el calendari fixat en el debat de política general

15 de novembre del 2016
Actualitzat a les 17:13h

El president Carles Puigdemont i el secretari del Govern, Joan Vidal, durant la reunió del Govern del 15 de novembre Foto: ACN


El Govern insisteix a vincular el referèndum d'independència del 2017 amb l'aprovació dels pressupostos. "La legislatura culminarà amb un referèndum si hi ha pressupost", ha determinat la consellera de la Presidència, Neus Munté, en la roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu de cada dimarts. Munté ha confirmat el que ha avisat hores abans el secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, que en una entrevista a TV3 ha garantit que hi haurà votació encara que els comptes siguin impugnats al Tribunal Constitucional (TC).

"Hi haurà referèndum independentment del que faci l'Estat", ha apuntat la consellera de la Presidència, que ha confirmat que el Govern convocarà la cimera sobre la consulta vinculant abans que acabi l'any, tal com marca el calendari fixat en el debat de política general del mes d'octubre. L'executiu s'esperava a tenir garantit el tràmit dels pressupostos abans de convocar la reunió.

"El compromís segueix intacte. Farem la trobada abans del 31 de desembre", ha destacat Munté, que ha insistit en la fórmula "referèndum o referèndum" que va fer el president Carles Puigdemont durant el debat de la qüestió de confiança.