L'ICUB aprova finalment l'organigrama proposat per Jaume Collboni

Continuarà dirigit per càrrecs que porten molts anys a la institució, entre ells alguns "supervivents" de l'etapa de Jordi Hereu | L’aprovació de l'organigrama -amb l'abstenció de CiU, ERC i el PP, i el vot en contra de la CUP- arriba després que es rebutgés la primera proposta

14 de novembre del 2016
Actualitzat el 15 de novembre a les 8:22h

El Palau de la Virreina, seu de l'ICUB. Foto: Wikicommons


Finalment, l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) disposa del seu organigrama. Aquest matí, el consell d’administració l’ha aprovat amb els vots a favor dels grups que formen la majoria de govern al consistori, BComú i el PSC, junt amb els vocals independents. S'han abstingut CiU, ERC i el PP, mentre que la CUP hi ha votat en contra.

L’aprovació arriba després de setmanes de forta tensió a l’ICUB. En la darrera reunió del consell d’administració, l’organigrama va ser rebutjat. Aquest fre a la proposta feta per Jaume Collboni, segon tinent d’alcalde i cap de Cultura, Empresa i Innovació, va generar desconcert a la casa. Com ja va informar NacióDigital, des d’aquesta derrota, el dia 11 d’octubre, l’equip directiu de l’ICUB es va posar a treballar per resoldre el bloqueig i assolir l’aprovació del nou cartipàs de la institució, que avui s’ha fet realitat.

L’arribada a d’Ada Colau a l’alcaldia ha portat pocs canvis a l’ICUB. Ara, continuarà dirigit per un equip molt continuista respecte als anys de l’alcaldia de Jordi Hereu. Isabel Balliu, directora de Recursos, amb molta experiència, seguirà en el seu càrrec, al davant d’un nucli en què destaquen els noms de Carles Sala, cap d’Infraestructures Culturals; Rosa Mach, directora de Cultura Comunitària i Proximitat, i Carles Vicente, responsable de Memòria i Tradició.  
 
Aquest continuisme en els llocs més sensibles de l’ICUB ha generat opinions diverses a la casa. Es tracta de perfils molt arrelats i que coneixen com està el mapa cultural de la ciutat. Però un sector de l’Institut considera contradictori aquest continuisme amb l’inici d’una nova etapa a l'alcaldia. En paraules de fonts coneixedores del funcionament de l’ICUB, "es tracta de persones que porten massa anys als despatxos".
 
Arxivat a