El World Press Photo 16 posa imatges als nous reptes del fotoperiodisme

La Mostra Internacional de periodisme professional s'instal·la a Barcelona del 10 novembre a l'11 desembre | El drama dels refugiats, els bombardejos a Síria, la fauna o les forces de la natura són alguns dels temes més fotografiats

La foto «Waiting to register»
La foto «Waiting to register» | Matic Zorman
10 de novembre del 2016
Actualitzat el 11 de novembre a les 8:28h

El World Press Photo 16 tornarà a ser visible a Barcelona del 10 de novembre a l’11 de desembre, en una exposició organitzada per la Fundació Photographic Social Vision i que acollirà, de nou, el CCCB. La bona connexió que hi ha entre la ciutat i la mostra és un fet, com demostra que l'exposició compti sempre amb una implicació i seguiment notables de la ciutadania, tal com subratllen els organitzadors.

En aquest sentit, la capital catalana destaca de la resta de ciutats on es pot veure perquè "completa els continguts amb activitats paral·leles" i converteix la mostra en una "experiència augmentada" que genera debat, tal com expliquen els organitzadors. El darrer any, l'exposició va ser visitada per 49.000 persones, convertint-la en una de les més vistes de la capital catalana.

Com a novetats de l'edició 2016, cal destacar la presència de Lars Boering –director del certamen des de finals del 2015– a l’acte inaugural, on explicarà les mesures adoptades per enfortir els principis del fotoperiodisme i l'obertura a d'altres llenguatges visuals a través del concurs Multimèdia; també destaca la presència de Mikel Aristregi i de l’editor multimèdia José Bautista, que impartiran una classe magistral sobre la seva experiència de treball al voltant del projecte Break In. The Story of Cambodian Street Child.

Una exposició amb 155 fotografies

L’exposició reuneix les 155 fotografies guanyadores i vol obrir el debat sobre "el valor i els reptes del fotoperiodisme" en un món tan convuls com el nostre. Les imatges guanyadores han estat escollides entre 82.951 fotografies, enviades per 5.775 fotògrafs de 128 països. Els 45 premis de les vuit categories del concurs han recaigut en 42 fotògrafs de 21 nacionalitats diferents.

La guanyadora d'enguany és Hope for a New Life, del fotògraf australià Warren Richardson, on podem veure com un nadó és lliurat a través d'un forat en una tanca de filferro a un refugiat sirià que ha aconseguit creuar la frontera de Sèrbia a Hongria. D'entre la temàtica de les imatges exposades, cal subratllar el domini de la crisi dels refugiats i del conflicte sirià, però també les fotografies de fauna o de fenòmens naturals.
 

La foto «Waiting to register», part de l'exposició del World Press Photo 16 Foto: Matic Zorman

Arxivat a