Colau, disposada a repetir com a alcaldessa de Barcelona un altre mandat

En una entrevista al 3/24, Ada Colau demana a les forces de l'oposició que tornin a un "escenari d'acords" per a la ciutat

Redacció
06 de novembre del 2016
Actualitzat a les 16:43h
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, està disposada a seguir com a alcaldessa de Barcelona un altre mandat. En una entrevista al 3/24, Colau ha explicat que la seva formació té "vocació municipalista" i que té un "projecte de ciutat" que, per poder-lo dur a terme, "és necessari més d'un mandat i fins i tot més de dos". Colau s'ha mostrat "plenament disposada" a seguir treballant per "materialitzar" aquest projecte. L'alcaldessa de Barcelona s'ha referit a l'oferta de moció de censura de CiU i als pressupostos municipals i ha demanat a les forces de l'oposició a l'ajuntament que no bloquegin la ciutat i que encarin un "escenari d'acords".

Ada Colau s'ha referit a la nova configuració del mapa polític català, després que el PSC hagi advocat per un "reagrupament". Per a Colau les formacions noves han "sacsejat aquest taulell" polític fins fa poc protagonitzat per uns partits i ara "s'ha de veure com s'acaba de configurar el mapa polític". Tot i això ha defensat que "la ciutadania demana que posem objectius davant sigles".

L'alcaldessa de Barcelona ha mostrat la seva sorpresa per l'oferta de moció de censura de CiU perquè l'han anunciat "sense haver parlat amb els partits i amb una suma improbable", en referència a la necessitat de comptar amb el suport del PP i C's per tirar-la endavant. Colau ha dit que veu "força desorientada" CiU.

De cara a poder tirar endavant els pressupostos municipals, Colau ha dibuixat demanat a les forces de l'oposició tornar a "l'escenari de fer acords de ciutat" i s'ha referit a ERC i a la seva negativa a aprovar les ordenances fiscals: "A vegades sembla més un no polític que una qüestió concreta de continguts".

Pel que fa a l'organització de la nova formació política catalana sorgida dels 'comuns', ha assegurat que Xavier Domènech hi "tindrà un paper destacat", i no ha avançat quin paper hi jugarà ella mateixa. També ha assegurat que ha de ser una força política catalana "amb la seva pròpia agenda" però buscant les "aliances plurinacionals" amb altres forces del conjunt de l'Estat. "A l'estat hi ha molta gent que vol els mateixos canvis" que a Catalunya, ha afirmat.
Arxivat a