Homs avisa Rajoy que Catalunya «farà el seu propi camí» i el culpa de la manca de diàleg

El cap de files del PDECat assegura que el futur del país el decidiran els catalans i no el govern espanyol | Assenyala que és la democràcia la que ha de canviar les lleis, i no a l'inrevés

Francesc Homs, durant el debat d'investidura
Francesc Homs, durant el debat d'investidura | Congrés dels Diputats
29 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 19:38h
El cap de files del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat) a Madrid, Francesc Homs, ha avisat aquest dissabte Mariano Rajoy que Catalunya "seguirà el seu propi camí" i que depèn d'ell que hi hagi diàleg per tractar la situació. "El destí del diàleg recau en les seves espatlles", ha determinat Homs, que ha apuntat que el futur del país "no el prendrà vostè [el candidat del PP], sinó els ciutadans".
 
L'exconseller de la Presidència ha recalcat que és la democràcia qui ha de poder canviar les lleis, "i no a l'inrevés". "Allò que vota la gent, per a vostès, sempre s'ha d'emmarcar dins les normes. Per a nosaltres, es vota per canviar-les", ha apuntat Homs.

El dirigent del PDECat ha assegurat que és "preocupant" que Rajoy no vulgui variar el rumb de l'anterior legislatura i que no vulgui cedir a l'hora de tirar enrere algunes de les reformes empreses durant els últims anys. "Tot plegat ens ratifica en un no en majúscules", ha apuntat Homs.