Barcelona cedirà dos solars perquè la Generalitat hi construeixi dues presons

Sanz anuncia que "està a punt de caure una proposta de conveni" per als dos espais que han de suposar alhora el tancament de la Model i Trinitat Vella

Redacció
28 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 18:53h

Janet Sanz, en un ple de l'Ajuntament de Barcelona, en una imatge d'arxiu Foto: Adrià Costa


La tinent d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha anunciat que l'Ajuntament de Barcelona cedirà dos solars –no n'ha concretat la ubicació- perquè la Generalitat hi construeixi els dos centres penitenciaris que han de suposar alhora el tancament de la Model i Trinitat Vella.

Així ho ha defensat durant el ple d'aquest divendres. Sanz ha assegurat que "està a punt de caure una proposta de conveni" amb la conselleria Justícia, de Carles Mundó, un conveni que confirma el departament. "Un nou conveni, sí; i no al finançament del trasllat, de la construcció, per part nostre, dels nous centres", ha assegurat Sanz en resposta a un prec del regidor del PPC, Alberto Fernández Díaz.

"Ho tancarem ben aviat, estem treballant a fons per tirar-ho endavant com més aviat millor" per tal que cada administració desenvolupi "les seves competències", ha afegit la regidora de BComú. Un acord dels anteriors governs fixava que l'ajuntament en construiria una i la llogaria a la Generalitat.

De fet, la tinent d'alcaldia ha assegurat que "està a punt de caure" una nova proposta de conveni, un primer acord que la conselleria de Mundó ha confirmat a l'ACN. De moment, l'equip de govern municipal no ha concretat la ubicació dels solars –ho farà "ben aviat"-. Sanz ha assegurat que un cop estigui tot en marxa, l'Ajuntament podrà impulsar la reparcel·lació de Trinitat Vella i un pla d'equipaments a la Model. Es treballa per un acord, doncs, perquè "els centres surtin d'on són ara i permetin a l'ajuntament fer les actuacions necessàries"
Arxivat a