Quants llocs de treball es creen per cada pensionista, segons el PP? 4, 5, 6, 7...?

L'afirmació de Rajoy conforme el seu govern ha fet que es creessin sis llocs de feina per cada jubilat es contradiu amb altres afirmacions recents d'ell i d'altres dirigents del partit o el govern

Rajoy, junt a Albiol, en un acte de campanya
Rajoy, junt a Albiol, en un acte de campanya | PP
26 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 19:50h
L'argument de la recuperació de l'economia i la creació d'ocupació ha estat un dels arguments nuclears del discurs de Mariano Rajoy en la sessió d'investidura que ha començat aquest dimecres. La comparació amb la darrera etapa de l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero és recurrent per posar en valor la seva tasca a La Moncloa. Malgrat tot, el cert és que a vegades les dades que ofereixen els populars per sostenir la millora de la situació, més que plenament rigoroses, són més aviat aproximades.

Així, durant el seu parlament, Rajoy ha sostingut, entre altres elements, que el seu govern ha aconseguit que, per cada pensionista, es creïn fins a sis llocs de treball (potser hauria de parlar de contractes, la immensa majoria d'ells temporals). Una magnitud de comparació que el PP fa servir sovint, en especial per contraposar-la als tres llocs de treball que es destruïen per cada pensionista durant la darrera etapa de Zapatero. Ara, mentre aquesta xifra respecte l'expresident socialista està clara, la dada exacta sobre els èxits de l'executiu popular és força variable i depèn més aviat de l'optimisme del moment, singularment en els darrers mesos.

D'aquesta manera, el 15 de juny, el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, va afirmar que l'actual govern espanyol ha permès que es creïn només quatre llocs de treball per cada pensionista:
Per altra banda, el mateix Rajoy havia elevat aquesta quantitat a cinc llocs de treball per cada pensionista, tan sols dos dies abans: