L'AMI presenta l'Assemblea de Càrrecs Electes per garantir el referèndum

La proposta s'adreça als 9.283 electes entre regidors, diputats, senadors i eurodiputats per actuar en cas de bloqueig per part de l'Estat

L'AMI ha presentat l'Assemblea d'Electes
L'AMI ha presentat l'Assemblea d'Electes | AMI
26 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 16:15h
La presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, ha presentat avui l’Assemblea de Càrrecs Electes de Catalunya. “És una campanya adreçada a tots els càrrecs electes del país”, ha explicat Lloveras. A Catalunya hi ha 9.077 regidors, 135 diputats al Parlament, 47 diputats al Congrés, 16 senadors i 8 eurodiputats, i a ells s’adreça la campanya sense cap mena d’exclusió. Es tracta d’una crida als 9.283 electes. Lloveras ha subratllat la legitimitat dels electes per assegurar el referèndum i la democràcia davant de qualsevol eventualitat.

L’AMI liderarà la campanya per fer efectiva l’Assemblea de Càrrecs Electes i es crearan uns carnets acreditatius personalitzats per a tots aquells que s’hi vulguin adherir de manera lliure. “Ara és el moment adequat”, ha dit Lloveras, “perquè estem en la recta final del procés”. Els esdeveniments polítics seran els que marcaran les decisions que l’Assemblea haurà d’adoptar. 

“Cal tenir tots els instruments preparats”, ha afirmat la presidenta de l’AMI, “perquè com a electes hem de garantir que la voluntat popular ens pugui dur cap al referèndum. Pot ser que tot avanci democràticament, però si en algun moment el procés s’interromp o queda bloquejat, els càrrecs electes estarem preparats per assegurar el procés democràtic”.