​L'Ajuntament de Barcelona demana suspendre el desallotjament de La Rimaia

Ho justifica per la "vulnerabilitat" d'algunes de les famílies que hi viuen

L'edifici de La Rimaia, aquest febrer
L'edifici de La Rimaia, aquest febrer | CGT/ACN
Redacció
25 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 9:13h
L'Ajuntament de Barcelona ha sol·licitat la suspensió del desallotjament, que podria ser imminent, de l'edifici conegut com La Rimaia, al número 12 de la Ronda de Sant Pau, al barri del Raval, per la "vulnerabilitat" d'algunes de les famílies que hi viuen. En un escrit enviat aquest dilluns al Jutjat d'Instrucció número 31 de Barcelona, el consistori sol·licita temps per assistir-les i subratlla que n'hi ha almenys tres amb menors en situació "greu" de vulnerabilitat, ha informat en un comunicat.

L'Ajuntament ha fet la sol·licitud a través de la Unitat d'Exclusió Residencial, que treballa en un informe de valoració de la vulnerabilitat per poder activar els recursos necessaris de Serveis Socials. D'altra banda, el consistori ha manifestat que ha fet "tots els passos possibles" per evitar el desallotjament d'un immoble, situat en una de les zones de la ciutat amb més demanda i necessitat d'habitatge. L'edifici, segons el govern municipal, ha estat desocupat durant dècades.

El consistori indica que des de la Regidoria d'Habitatge i des del Districte de Ciutat Vella ha intentat negociar "des de fa mesos" amb la propietat per evitar el desallotjament i per trobar fórmules per ampliar el parc d'habitatge públic en una zona molt necessitada, "propostes que la propietat ha rebutjat".
Arxivat a