El PDECat organitza un concurs obert per triar la imatge gràfica del partit

Hi podran participar associats i empreses de disseny que tinguin idees sobre com presentar al públic la formació hereva de Convergència | "Ha de ser fidel als valors que presentem", assenyala la coordinadora general del partit, Marta Pascal

La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, en roda de premsa a la seu del partit
La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, en roda de premsa a la seu del partit | ACN
24 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 17:56h
Unes setmanes abans del congrés fundacional del Partit Demòcrata Català (PDC), quan encara no es coneixien les propostes de nom que faria la direcció en la jornada inaugural del conclave, la cúpula de Convergència va fer un encàrrec al dissenyador Claret Serrahima. La idea era posar imatge a la nova marca del partit que sortís del congrés, però les propostes mai van arribar a ser públiques. Mesos després, un cop la militància ha decidit que el nom definitiu sigui Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat), la formació ha decidit obrir un concurs per tal de dotar-se del grafisme adequat.

Així ho ha anunciat aquest dilluns la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal. "Hi podrà participar tothom", ha apuntat, de manera que el concurs està obert tant als associats que vulguin participar com a empreses del sector. "Publicarem unes bases per tal de tenir-ho llest abans que acabi l'any", ha determinat Pascal en la roda de premsa posterior a l'executiva de la formació sobiranista.

Canvis en els últims temps

Just després de les vacances d'estiu de l'any 2014, el comitè de direcció encapçalat per Josep Rull va decidir que a imatge gràfica de CDC fos Convergents. En l'última campanya electoral, Francesc Homs va recuperar les sigles històriques, que es podien veure en els cartells amb un tamany inferior al lema Molt X defensar.

La direcció busca ara una imatge que "representi els valors" del PDECat. Hi haurà unes directrius mínimes per tal que qui hi vulgui participar adapti les seves propostes.