Pascal avisa la CUP que cal «protegir» els Mossos de la pressió política

La coordinadora general del PDEcat expressa aquest posicionament després que Joan Coma, regidor dels anticapitalistes a Vic, hagi demanat a la cos català de policia que no el detingui per obligar-lo a declarar davant l'Audiència Nacional

La coordinadora general del PDECAT, Marta Pascal, després de l'executiva
La coordinadora general del PDECAT, Marta Pascal, després de l'executiva | @pdemocratacat
24 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 14:38h
La coordinadora general del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat), Marta Pascal, ha reclamat aquest dilluns que cal "protegir" els Mossos d'Esquadra de la "pressió política" nascuda arran del procés independentista. Pascal ha fet aquestes declaracions en referència a la petició que han fet Joan Coma, regidor de la CUP a Vic, que ha demanat al cos policial català que no el detingui per forçar-lo a declarar davant l'Audiència Nacional per un presumpte delicte de sedició.

"Hem de treure qualsevol pressió política dels funcionaris", ha apuntat Pascal, que també s'ha referit explícitament als mestres i als metges. "Aquest és un procés polític, no volem tensionar els funcionaris. El que hem de fer és protegir.los, i aquest sempre ha estat el nostre posicionament, basat en el respecte i en cuidar molt la massa funcionarial del país", ha determinat la coordinadora general del PDECat.

Suport a Coma

En qualsevol cas, però, Pascal ha volgut expressar el seu suport a Coma i a tots els regidors que estan "perseguits" per tenir opinions polítiques diferents a les de l'Estat. La dirigent nacionalista també ha recordat que el cap de files del PDECat a Madrid, Francesc Homs, està pendent del suplicatori per ser jutjat al Tribunal Suprem pel 9-N, causa per la qual també estan sent investigats Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau.