Rajoy veu «molt raonable» el gir del PSOE cap a l'abstenció

El president del govern espanyol en funcions presenta el líder del PP català, Xavier García Albiol, en un acte al Fòrum Nueva Economía | Reitera que "la unitat d'Espanya, la sobirania nacional i la igualtat de tots els espanyols" són innegociables

Mariano Rajoy, aquest dilluns
Mariano Rajoy, aquest dilluns | PP
24 d'octubre del 2016
Actualitzat a la 13:06h
El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha considerat aquest matí com a "molt raonable" el canvi de posició del PSOE del "no és no" a l'abstenció respecte a la seva investidura. Sobre la declaració socialista feta pública ahir, ha dit que inclou "coses positives" i, en un to volgudament ponderat, ha assegurat que es posa en el lloc de l'altre.

Després d'afirmar que "aviat hi haurà govern a Espanya", ha assegurat que serà un executiu que "complirà i farà complir la llei", en referència al procés sobiranista. Rajoy ha dit que estarà disposat al diàleg, que el seu serà "un govern obert, amb diàleg i entesa", però que té molt clars els límits d'aquest diàleg: "La unitat d'Espanya, la sobirania nacional i la igualtat de tots els espanyols és innegociable".

Rajoy ha fet aquestes afirmacions en la presentació que ha fet de la conferència del líder del Partit Popular a Catalunya, Xavier García Albiol, als esmorzars del Fòrum Nueva Economía. Són les primeres valoracions de Rajoy sobre la situació política després que ahir, el comitè federal del PSOE donés llum verda a l'abstenció del grup socialista al Congrés que permetrà la investidura del fins ara president en funcions.

Rajoy ha presentat el dirigent català com un exemple de la "visió oberta i integradora de Catalunya". El gir fet pel PSOE ha donat molta moral als dirigents del Partit Popular. Després de la presentació que li ha fet Rajoy, García Albiol ha començat la seva intervenció afirmant que se sent molt orgullós "del meu partit, les seves sigles i el seu president".