Seixanta-vuit interns del CIE de Zona Franca comencen una vaga de fam

Representen el 40% de les persones tancades al centre | Reclamen que se'ls deixi en llibertat

El CIE de la Zona Franca
El CIE de la Zona Franca | Adrià Costa
Redacció
23 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 21:59h
Seixanta-vuit interns de nacionalitat algeriana del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona han començat aquest diumenge una vaga de fam per exigir el seu alliberament, segons han confirmat fonts de la policia espanyola. S'han negat a dinar i a sopar, estan concentrats al pati i tot i que es neguen a pujar a les habitacions "estan tranquils". 

El director del centre ha intentat negociar amb els interns sense èxit i el jutjat de guàrdia d'aquest cap de setmana del CIE "està al cas d'aquests fets". Al centre, reobert al juliol després d'uns mesos tancat per obres de reforma, hi ha unes 160 persones, cosa que situa en el 40% el seguiment de la protesta.

Aquest és el tercer episodi conflictiu que es viu en aquest centre de Barcelona aquest mes. Segons fonts policials, el dia 7 "uns quatre o cinc interns van fer un intent d'amotinament" sense èxit i el cap de setmana passat les mateixes persones ho van tornar a provar.

La notícia arriba poques hores després del motí al CIE del barri d'Aluche a Madrid. Trenta-nou immigrants es va amotinar al balcó durant més de 12 hores per exigir dignitat i que els alliberessin.

No és el primer cop que el centre és al punt de mira. De fet, la seva reobertura, al passat juliol, ja es va veure envoltada de polèmica. Les instal·lacions van tornar a funcionar tot i el veto d'Ada Colau, que volia impedir-ho al·legant que aquestes no tenien llicència d'activitat. El govern espanyol, però, va contradir l'Ajuntament assegurant que el centre complia amb la normativa urbanística i argumentant que aquest tipus de locals no estan inclosos en les activitats ambientals sotmeses a llicència.

Més tard, el CIE va tronar a ser tema de debat per l'internament d'un home amb problemes psiquiàtrics. L'home va ser posat en llibertat a l'agost i detingut poc després per un robatori.


 
Arxivat a