La gestora del PSOE demana al PSC que «assumeixi» l'abstenció

El president de l'òrgan, Javier Fernández, subratlla que la decisió del comitè federal ha de ser assumida per tots els diputats | "Hi ha un mandat imperatiu", insisteix

El president de la gestora del PSOE, Javier Fernández.
El president de la gestora del PSOE, Javier Fernández. | Sara González
23 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 16:31h
Ha guanyat l'abstenció a la investidura de Mariano Rajoy i la decisió afecta tot el conjunt del grup parlamentari del PSOE. Sense excepció. Aquest és el missatge que ha volgut llançar el president de la gestora, Javier Fernández, en acabar el comitè federal. Al seu judici, no hi ha marge per permetre que els set diputats del PSC puguin mantenir el “no” a Rajoy i, per tant, votin diferent.

Fernández ha demanat als socialistes catalans que siguin “conseqüents” amb la decisió que ha pres el comitè federal. “El PSC ha participat democràticament a una votació i ha d'assumir el resultat”, ha dit ras i curt. També ha aclarit que no hi ha “cap pla” en cas que el consell nacional del PSC ratifiqui el seu vot en contra de la investidura del líder del PP. “Intentaré persuardir-los, hi ha un mandat imperatiu”, s'ha limitat a dir. Així doncs, per ara, en cap cas la gestora contempla una abstenció mínima com voldria Iceta, que ha demanat “intel·ligència” i “sensibilitat” per pactar la discrepància.

Fernández ha insistit que abstenir-se a la investidura de Mariano Rajoy no és “vergonyós” i que, de fet, abstenir-se no és sinònim de donar-hi suport. Simplement, el PSOE fa, al seu judici, un gest per desbloquejar una situació que ha titllat d'”excepcional”.

Pel que fa a les paraules de Pablo Iglesias, que ha assegurat que la decisió de PSOE constata el naixement d'una "gran coalició" i els consolida com a "alternativa", Fernández ha volgut deixar clar que "això no passarà". "El PSOE és el primer partit de l'oposició i això ho veurem al Parlament", ha sentenciat.